Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bag sekolah jenama swan

Alhamdulillah....
Beg sekolah anak dah settle beli


Tp mmg la aku ni...
Sbb br tau kan...
Mcm ni.... every year mmg aku bl beg sekolah jenama swan utk syfqah since dia darjah 1...
Tp bila beli aku selalu bl di Aeon equine ni je...
Sbb selama ni aku ingatkan beg swan yg jual kat jusco or  aeon ni dr butik swan tu...
Lg pun aku fikir nak kumpul point aeon kan...tu yg beria beli...

N kalau nak tau kat aeon equin ni mmg ada butik swan....
Tp kadang2 je msk..tp xbl apa pun
Tgk2 je...

Sampai la last week ms nak bl beg sekolah ni aku round n msk dlm butik beg swan ni
Borak2 n tanya2...
Sambil tu compare harga yg dijual di butik dan dibawah aeon tu
Rupanyer beg swan yg dijual bwh butik berbeza harga n ada warranty ...

Serius ko...baru aku tau bl beg swan dr butik ada warranty....
Kalau Join ahli..bl beg ada diskaun lg tu...
Pastu beza harga wei...
Murah lg beg bl kat butik...


Konun2 suruh abg pilih antara 2 beg ni
Irfan nak beg tarik

Kakak nak beg sandang

Tp imran aku xbl la beg swan sbb beg swan besar gadang
Yg kecik n kiut mahal2 la pulak swan ni
So bl beg boboi boy kat aeon je



Pasal warranty ni....
Serius selama ni aku xtau beg swan ada warranty...
Huhu
Tp syaratnyer kena bl kat butik swan je ye
Kalau bl kat tempat lain xde warranty ye...
Siap bagi kad warranty lg mcm kita bl jam...

Then butik swan ada menyediakan servis kalau beg rosak...
Kalau non members harga lain la...
Ini pun aku xpernah tau...huhu


Tp bila dah tau... boleh la repair beg lama syfqah jenis trolley yg tali dia dah putus...
Putus sbb tiap2 hari kena lenyek dgn tayar... beg darjah 1 dulu tu...
Sib baik beg tu aku simpan...
Xrosak pun..tp syfqah xmau pakai....

Ok..kesimpulan...
Pd aku... aku beli brg bukan sbb jenama...
Tp aku pentingkan kualiti
Kalau bl harga sebuah beg seratus tp 2 tahun or bodo2 pun setahun...
 pakai xrosak... pd aku berbaloi
Dr bl beg rm50 tp 3 bln pakai beg dah putus or koyak....
Ms syfqah darjah 2 aku bl beg tropicana ms tu...
Konun murah... ada less la...
Sekali pakai sebulan zip  rosak
Frust aku...
N aku bkn jenis org yg suka spend bl brg berulang kali utk sesuatu yg remeh temeh mcm ni... 
Sbb prinsip aku...
Alah beli menang memakai 
Sekali spend utk 1 tahun je...
Peruntukan sekali...
Kecuali mcm ada sorang akak opis aku ni kata...
"Anak akak suka tukar2 beg...."
Alahai..rajin mak melayan ikut selera anak...
Boleh la bl murah sbb rosak pun boleh tukar baru..


Dah lastly...
Promotion utk new members 
Katanyer boleh bl beg di bawah dgn harga murah
Tp aku xamik n aku dpt lg voucher rm20
Ok...boleh buat bl jam swan sebijik utk syfqah nnt



Daaaaa

2 comments:

- dieyana - said...

tk silap Diana, kat setapak tu ada kilang+kedai swan, tepi jalan, pernah nmpk, tapi tk pernah masuk.

Alhamdulillah, tahun ni tak beli beg, sebab beg tahun lps masih elok...berbaloi2, beli yang mahal pun tk pe, janji ank selesa dan boleh tahan lama.

beg skrg susah nak cari yang tahan lama, pernah beli beg yang ntah apa2 kat kenanga wholesale mall, konon nk jimat,seminggu pakai tali dh tercabut..jimat ke hape mcm tu, membazir ada la..huuhu, kesian anak2 bwk buku berat2 sakit bahu, elok lah beli beg yang selesa untuk bahu anak2...

Iela Fazielah said...

betul tu dieyana..xde istilah jimat kalau pakai kejap dah rosak.... biar byr sekali tp tahan bertahun2...kan

Related Posts with Thumbnails