Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

soping baju sekolah dah....

hmmmmm...
br perasan....dah msk 4hb disember..
belum buat apa2 n3 pun...
kejap je ms berlalu...
anak2 cuti pun dah msk ke minggu ke2...
alahai....this month kebosanan la budak2 sbb kena dok rmh je..
xpe.... belajar dok rmh.....
cuma aku penat sikit la sbb bgn pg jam 4am dah kena msk sarapan n masak lauk utk lunch budak2 ni kat rmh...
pandai2 la diaorg buat kaktiviti sendiri kalini...
tv ada...
buku rujukan pun ada bl.... boleh buat latihan...


ok...cerita bab persekolahan thn depan..
pejam celik dah nak msk darjah 4 dah syfqah n irfan thn 1...
alhamdulillah thn depan syfqah n irfan dedua sekolah sesi petang n mereka sekolah di sekolah yg sama....
tetiba tukar sesi pulak utk thn 1..
selama ni sesi pg...kali ni tukar sesi petang...
bersyukur sbb aku xyah penat fikir nnt nak urus irfan senorang br nak kenal dunia sorang2 kat sekolah...
bila dah syfqah n irfan sama2 sekolah sesi ptg...adalah kakak utk tlg tgk2 adik....
naik bas pun sekali je ke sekolah....alahamdulillah

persiapan bj sekolah lak??
pun alhamdulillah....dah bl pun last week.....
hubby mcm biasa.... dia suka dgn kualiti bj canggih... 
so..tetap setia dgn canggih walaupun dah ada jenama bj bari cheetah....
cheetah kualiti mmg tip top la...tp harga..mmg setanding kualiti....
kiko biasa2 je....
utk jimat..boleh bl jenama Alpha produk Aeon...

eceli aritu ms nak soping bj sekolah...
kami ke Bangi utk bl bj di sebuah tempat...
sepupu pernah bgtau ada tempat murah...
nama dia Uniform Gallery...serius mmg murah..... sehelai bj sekolah boleh dpt serendah RM16 je kot
tp kala tanya kualiti kain...biasa2 je....
org kata.....harga setanding kualiti gak la...
tp hubby xberkenan....
jadi..kami soping di Aeon je....

utk yg nak jimat....kat Aeon ada Super Sunday
diamana...setiap hari ahad kalau beli barang dalam 1 atau combine 2 resit ..
setiap RM106 dapat voucher RM10...
ha..unutng disitu....
tp voucher ni valid 2 minggu je dr date of issue...
tp boleh la...buat bl alalt tulis ke or brg dapur pulak...
dia xbg diskaun atas belain bj..tp bg voucher...still ok la pd aku...

so...as usual....syfqah n irfan akan pakai bj sehari 2 pasang...
means sek. agama sehari sepasang n sek keb. sehari sepasang...
terus bl 6 pasang uniform..
bj pj bl kemudian di kedai buku sekolah next week...


tp stok kain sek. agama je lom samapi lg...
total cost belain bj n alatulis RM1k utk 2 org..
dpt voucher RM100...
boleh bl kain sek. agama nnt n tali pinggang utk irfan...

ok...tq papa Don...
part mama....next week bl beg sekolah pulak...
dah ushar2 harga beg sekolah jenama swan....
adik imran pun request nak beg gak..beg dia dah koyak...
insyaallah..... ada rezeki mengajar minggu depan....
upah ngajar tu utk kalian....rezeki anak2....
da....

4 comments:

- dieyana - said...

bestnya..dah beli.kami blum start lagi..

Rizziela said...

wah..byknya shoping

Emy Omar said...

Lega bila settle kan awal-awalkan.Kami minggu depan nak terjah Aeon cari baju sekolah,weekend tak kuasa nak masuk bandar Melaka harus jammed melekat nanti..kita pun sama sejak anak sulung tu darjah 1 lagi(next year dah nak masuk form 2) memang brand Canggih setia dihati

Unknown said...

assalamualaikum sis...sorry lari dari tajuk..saya ada baca posting berkenaan bokitta..sis ada pakai tudung bokitta tu Terbekenan la corak tu...sis kalu bole let go..sis bgtau sy ye...willing nk beli preloved

Related Posts with Thumbnails