Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah program i-Sihat anjuran student BSMM UPM

lama betul nak cari masa update cerita..

ok....
pasal program i-Sihat UPM bersama Komuniti anjuran BSMMC UPM dgn kerjasama Kursus Protokol dan Etiket Sosial dan Pengurusan majlis
thn lepas aku buat program Kg. Angkat di Bkt. Temiang Seremban
tahun ni buat aktiviti santai sikit dgn student
memandangkan aku group Bulan Sabit Merah..
aktiviti Kempen Derma Darah dan Kempen Kesihatan memang kemahiran kami..
jadi...kali ni aku cadangkan diadakan di pusat Beli Belah...
kebetulan one of the fasilitator ni keje kat mall
cuma mall dia kami xboleh msk sbb mall tempat dia keje tu xbg kempen derma darah diadakan...

jadi..kami berusaha mencari tempat yg boleh terima kempen derma darah
dan paling penting...xde bayaran,,
alhamdulillah...dari 5 mall yg kami mohon...
kami dapat di The Summit USJ Subang...
aktiviti diadakan pada 5 & 6 Disember 2015

kempen ni anjuran bersama beberapa agensi luar seperti Pusat Darah Negara dan Pusat Kesihatan Universiti UPM
yg lain...kami organised sendiri beberpa aktiviti tambahan....
paling penting...kami dpt dedahkan kepada para pelajar mengenai cara organised majlis
ada acara perasmian
alhamdulillah...semua berjalan lancar...


antara acara yg diadakan adalah Kempen Kesihatan mengenai Aedes dan Demam Denggi,
ada pameran pemakanan sihat, pameran derma darah dan Pemeriksaan Kesihatan Percuma yang dibuat oleh staf Pusat Kesihatan UPM





yang ni pemeriksaan kesihatan yg dibuat oleh staf PKU UPM..
free je




Untuk anak-anak pula...pelajar organise pertandingan mewarna dan sand art..
hadiah utk pertandingan mewarna mmg best la...
bersusah payah soping dgn budak ni utk buat hamper bagi pertandingan mewarna




aktiviti sandart utk kanak2..
kami jual sand art ni...
utk jana 

adik imran pun nak jugak buat sand art

ni ms aktiviti mewarna






xsangka dpt jugak hadiah budak2n i...
penyertaan xla ramai..
tp semua org dpt hadiah.....

seterusnya aktiviti derma darah..
penertaan ramai jugak...


utk derma darah kami siap buatkan lucky draw...
bagi menarik hati pengunjungkan....

dan terakhir ada acara senam robik
dipimpin oleh student jugak....


suka je budak2 ni..

xketinggalan ada persembahan dari pelajar...cup songs..


alhamdulillah...program berlansung dgn jaya...
penyertaan dari pengunjung pun boleh tahan sbb kebetulan masa tu ada popular book fair di ground floor dan jualan Toys r Us clearance sale di tingkat 4...
jadi..mmg ramai parent yg hadir...
student ipta pun ada jugak....

gambar last dari semua group

gud job uolls.....


insyaallah...next semester kita pikirkan nak buat apa pulak.....
daaa


1 comment:

mamaarifakeem said...

Salam ziarah.. lama tak online nih..hii..

waah meriah program.. ^_^

Related Posts with Thumbnails