Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Tips Emas: Kenapa perlu Simpan Emas????

salam khamis semua...

lama x share pasal emas kan...
pada nak share tips2 leh jenguk blog emas ila ye...
Ilahfazilahgold.blogspot.com..


harini nak share sikit...

tgk keratan akbar ni...


sian acik ni....

ok....jom kita renung2 ye..

📝
 Sharing...

Andai kata simpan duit di rumah dan rumah terbakar,duit turut terbakar. Kalau simpan emas, emas tidak lebur kerana paras lebur emas tinggi.

Andai kata ekonomi jatuh,matawang tiada nilai. Tapi kalau simpan emas, emas tetap bernilai.

Andai kata sorok duit dlm almari, almari dimakan anai²,duit turut rosak dimakan anai². Kalau simpan emas,emas x lut dimakan anai². Silap² gigi anai² semua patah. Hihihi.

Andai kata kita muflis, tiada harta dpt disimpan. Semuanya dijejak oleh badan insolvency (badan kerajaan yg memegang rekod org muflis) tapi kalau beli emas dan simpan, tiada siapa yg tau.

Renung²kan ..🍹
🍓🍝
🍤🍗🍩



bkn nak paksa beli...
tp digalakkan beli..
bukan nak suruh masuk skim pelaburan..
tp nak suruh simpan...
cash ada...kang nak bl mknn...nak byr tol... mana boleh xde cash...
tp... tukar la separuh ke emas...
nak bl bergram2...mmg xmampu....
skrg dah ada cara bl emas serendah 0.5gram je dgn harga Rm100 sahaja...
sikit2 lama2 jadi bukit kan....???



kalau rasa nak beli n simpan emas...
call / wassup saya ye...

Ilah Fazilah 
0126098480
Related Posts with Thumbnails