Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Hadiah dr student....

1st of all..nak ckp tq dulu to my student...
Xsangka...rezeki la tu...
Ok...kisahnyer..
Aku anggap benda ni sbg. hadiah la...
Kalau nak bel ibetul2 mmg beratus2 harganyer...
Ni dpt jimat byk dah ni...


Mcmmni...utk student upm mereka dpt rebet bl basikal jenama putra..
Byk jugak rebetnyer..RM300 utk satu basikal
Saje je sebut kat student..
kot kalau ada yg xmau bl basikal tu bg la kat saya ni...
sayangggggg
Kalau xmau bl n x guna  burn nnt
UPM skrg ni dah jd kampus hijau...
Kereta n moto dah xdigaalkkan bawa...
Semua student digalakkan bw basikal or bl basikal..
Walaupun bkn basikal yg canggih...
Tp still ok wat dr xde..

Teringat zaman belajar 10thn lepas...
Nak ke kuliah dr kolej 12 or dr kolej 10...
Mmg azab kena tunggu bas yg sentiasa penuh
Paling xleh blah nak naik jugak bas..
Tu.  ...dok la kat tangga bas...
Kalau xde bas... last2 jln kaki..
Mmg kematu tumit ni..

Skrg ni..masih mslah yg sama
Tp pengurusan universiti dah pandai sikit
Dia suruh nik basikal..bagus..
Dulu nak naik basikal segan dowh!! Haha
Skrg xde segan dah...semua org naik basikal

Jadi...student aku ni dgn baik hatinyer..
Menghadiahkan kelayakan beli basikal dia kat aku...
Yeay! Dan syarat dia xleh berhenti belajar...
Kalau dia berhenti belajar...kena byr penuh amaun basikal tu...
Xkan la nak berhenti belajar kot kan...hihi

Ok..pilihan basikal..
Ada 3..jenis lipat dan jenis mountain bike
Yg mountain bike tu ada 2..jenis murah or mahal


So lepas timbang tara..
Aku amik yg mtb murah jelah..
Byr pun xbyk...
RM 423 tolak rebet RM300 = just bayar RM123 je


Boleh la buat round 1 tmn perumahan pagi2 dgn anak2...


To my student..tq Ye
Apa yg kamu beri sgt besar makna utk sy..
Kalau sy xguna..anak2 sy dpt guna..
basikal saya warna hitam...
Tq soooo much..daa

2 comments:

cik hani said...

wah..rezeki..
guna baucer dah banyak jimat kan..

UitM Dungun Terengganu pun ramai yang berbasikal ke kelas.

adianiez AIDA said...

wow terbaik la.
murah rezek student tu in shaa Allah :)

Related Posts with Thumbnails