Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

syafiqah dah berabut pendek...

korang perasan x rambut syfqah dah pendek dah sekarang?
hihi... dah more than  2 weeks
aku pun xtau aritu tetiba aku ajak syfqah gunting rmbut dia...
sedangkan b4 ni aku sayang betul dgn rambut dia yg panjang tu..
dah sampai pinggang pun..,

mungkin sbb mslh kutu yg xpernah berkesudahan..
aku rasa stress sgt..
bygkan.. sehari 2 ni aku tgk dia asyik tergaru2 kepala..,
skali sikat dpt 8 ekor anak kutu br menetas..sekor ibu dia...
pakaikan sympu, sebulan je brrthn..pastu kena serang blk..tensi mak tau...

1 lg minah ni kuat peluh...
pastu rmbut bau masam kalau asyik ikat je..ksi pakai saympu pantene pun xde kesan
kalau biar lepas mcm org giler pulak..... jd kust masai...
serabai tgk...(selamba kutuk rmbut anak)
tp serius weh..sbb rmbut syafqah bukan jenis lurus n berat.. dia jenis ikal n kering

tp aku suka syfqah  rmbut panjang...
tp..terpaksa jugak potong...
3 bln gi sekolah berambut panjang..
mcm2 gaya boleh buat...
tp kalut weh pepagi nak ikat rmbut bagai...
ni bila dah potong rmbut..,,
still kena ikat jugak..tp mudah la sikit..
cuma xleh buat tocang je...

ok.. layan koleksi gmbar syqah bermbut panjg...
smpai lastly rmbut pendek paras bahu yg br aku potong sblm gi melaka 23hb mac aritu...


syafiqah bergaya dgn rambutnyer yg panjang...hihi
ms ni dia kena thn kat wad bln 1 aritu...bronkities.. 5hari

see...panjangkan rmbut dia.. dah smapai pinggang...
aku siap potongkan style layercut lg..
ms ni br lepas bukak rambut lepas sehari semalamrmbut dia diikat tocang..
terus mcm rmbut kerinting..



antara ikatan rmbut pergi sekolah..


syafiqah beriadah dgn kawan kat sekolaj..
ms ni aku dtg sekolah nak bl lencana... waktu rehat..
aku dok skodeng tgk apa yg syfqah buat kat sekolah time rehat..
rupanyer lepas mkn simpan bekas air dlm kelas pastu..dia main kejar2 dgn kwn2
patut la bj sekolah n kasut kotor nak mam#@!...hai la budak darjah 1...

lagi fesyen ikat rambut gi sekolah (ms ni dah blk sekolah petang)
ikat rmbut 4 tingkat

ikat rmbut setingkat dgn tocang

aku paling suka ikat rambut setengah ni dgn tocang di bawah dia...
ni gmbar ms jln2 ikea awal Mac aritu

then akhirnyer... 21 mac 2013.. setelah 2thn simpan rmbut smapai pinggang..
aku pun cantas kasi pendek smapai bahu..
menangis syfqah sbb rambut dia dah pendek..
ni 23hb ms gi wedding kat melaka n skali gi bercuti kat tanjung bidara

 
skrg dia dah redho rmbut dia pendek..
pepagi xkelam kabut nak ikat rmbut..
just ikat setengah n ikat 2 je rmbut dia..
nak ikat kuda pun boleh lg...

syfqah... rmbut panjang ke pendek..muka dia cenggitu jugakkan??
haha.. cuma rmbut depan aku xkan trim dah kat dahi tu..
biar sama panjang semua... 
lg sakit mata bila rmbut depan tutup mata kan??

3 comments:

mama lieyna said...

Zaman sekolah, budak elok rmbt pendek je, senang uruskn.. apapun tulah wajahnya nmpak sama ja rmbt pendk or pnjg..

mummy_ayu said...

Ayu baru nak start panjangkan rambut Iris nie....dia kata nak mcm princess...

Nad MamaZN said...

Aah ek
Baru perasan rambut syafiqah dh pendek
Takpe, nmpk lg cute :)

Related Posts with Thumbnails