Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jom mkn Satay Willy Kajang

hari rabu lepas... sefamily dinner satay di Food Court Sg Ramal Kajang...
pekena Satay Willy...,
sejak berkenalan dgn Satay Willy ni...
dah xpandang dah Satay Hj. Samuri Kajang...
so far lah kan..... rasa satay willy lg sedap berbndg hj. samuri...
kena pulak satay dia yg besar2.... mmg puas mkn...
cuma bab kuah dia mmg xsetanding satay hj. samuri..
sbb..kuah cili dia xpenadas lansung...huhu

ok...cerita pasal gi mkn smlm...
punyerlah takut f/court tu penuh dgn umat manusia...
jam 6.30 kami dah gerak ke kajang...
kalau nak tau... lokasi Satay Willy ni mmg kat dlm f/court ni..
kedai pertama.. dr luar or dr jauh pun leh nmpk...
staf dia semya pakai bj hitam merah...
so...pd yg nak merasa n xkisah dgn environment hingar bingar..
leh dtg... berbeza dgn satay hj samuri yg dok dlm bangunan besar n beraircond

br smapai...tunggu papa dok order..
mcm biasa.. self servis kan
en. don tgh beratur nak order satay..

suasana di senjakala...



satay smapai hari dah gelap..
tgk lontong dia.... sedap giler..
lg sedap dr ketupat...

kakak n abg makan nasi ayam..
kakak satay mmg dia kureng..
tp nasi impit, ketupat or lontong dia suka

irfan dah habis sepinggan nasi ayam...
leh layan satay secucuk...
bagus abg

syfqah mcm biasa... penuh dramatik...
aksi mkn dgn teruja siap buat peace..haha

lepas abis mkn jln2 cuci mata tgk apa ada kat f/court ni..
eceli ni 1sti time aku mkn kat f/court ni...1st time mkn satay willy kat sblh f/cousrt ni
kat kedai mamak tu...
member opis ckp kat sini ada mccm2..
ada kedai Burger bakar...
just jln2 n tgk2 je...

last skali b4 balik beli 300g buah berangan..
sedapnyer!!!
aku mati2 ingat buah berangan tu kena masak sendiri sbb dia letak dlm dulang mcm tu je..
rupanyer yg dah msk dia masukkan slm bekas panas...

tq hubby sbb teman n bwk kami gi JJCM edisi teringin nak mkn...hihi


5 comments:

Syuhairah Anuar said...

hye kak... salam kenal
actually sy pnh makan kat cni. taun 2010.then pg awl march da lwt. dorg da ttp. then ajak suami pg, dia ckp dia x berkenan makan dalam gelap sbb masa ktorng pegi tue da malam. itula skali pegi. terliur pulak.

mama lieyna said...

Sedap tu satay..tak pnh try lg..herm..sedap nampk...

Ohho buah berangan, lama sungguh la tak sentuh kamu..huu.. dl masa kecik2 kt kg, kutip n goreng sndiri, sbb kt dusun ada pokok ni :-)..penat gak nk kutip buah ni, sbb terlindung dgn daun2 pokok...buah dah la kaler cekelat.. :-)..huu..memori..

Nad MamaZN said...

Sedap kan kak.. Lama giler tk p makan
Last time p masa ngidam sblm lahirkan nayli hihi
Skrg ni asek xdpt nk mkn jek sbb slalu sgt penuh
Akak p masa ni mcm xramai org jek

Iela Fazielah said...

syuhairah..salam kenal...tulah... Mmg kalau dah mlm mmg gelap n ramai org.. Tp leh mkn kat kedai mamak sblh tu.. Diaorg bukak stall 1 kat situ.. Kat kedai mamak tu selesa sikit n cerah

Syuhairah Anuar said...

owh ye ke? ok2.lepas ni blh ajak husband g mamak tu. thanx kak 4 da info

Related Posts with Thumbnails