Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti-cuti malaysia :.:.: Felda Sg. Klah Residence (Part 1)

salam Khamis uolls...
aku rasa mcm lamaxdtg keje..haha
sebenarnyer on off cuti...
blm lagi cuti sekolah sebenar tp dah siap buat aktiviti cuti2 malaysia
eceli since sabtu lepas...
aku sefamily bercuti2 Malaysia...
1st trip kami ke Pahang bercuti di Felda Residence Hot Spring Sg. Klah...
sewa 2 biji villa di Felda Sg. Klah Residence dgn family hubby
just short vacation...2 days 1 nite
for me... felda sg. Klah is a wonderful place..
sesuai utk aktiviti family yg suka beriadah main air bagai...
utk makluman korang... kat felda Sg. Klah ni tarikan utama dia air panas...
dah nama pun hot spring kan??
kat mana Sg. Klah ni.?? kat sungkai Perak ok...

mcm family weoll, weoll sewa villa...
utk bkn staf felda...sewa semalam villa ni Rm1000 sebuah
tp mcm my Father in law dia pegawai Felda, so, villa tu dpt harga Rm600 sahaja semalam
serius.. villa dia sgt cantik...
kata hubby... lepas ni nak kumpul duit bl tanah...
boleh buat sebijik villa mcm kat Sg. Klah ni...impian tu..



kira kesimpulan aktiviti kami di sg. klah...
kami gerak pg, smapai tghari kami naik ipoh dulu...
pekena nasi ganja... ni spesel..pasal nasi ganja n tempat dia nnt aku up n3 lain ok..
part 2 punyer citer..
then patah balik ke sungkai,check in ke villa...
ptg tu terus mandi jakuzzi...
eceli villa ni disediakan sekali private jakuzzi di mana air panas dr. kolam utama di pam ke dlm kolam jakuzzi
then ada la heater control n buih yg kita leh on off utk dptkan feel jakuzzi tu..

aku siap bwk kolam besar kami dr rmh sbb ada anak kecikkan...
takut diaorg xmau mandi air panas n nak berhibur...

then we all mkn n masak kat situ je...
tp semua masak my mother in law n kakak ipar yg sediakan...
kami yg ada anak kecik ni xdapek nak bantu sbb sibuk urus anak...
ptg mkn kopok lekor cheese dr ganu..
mlm tu kami mkn steamboat homemade...terbaekkkkk punyer!
abis tu..tido dgn lena...
esok bgn breakfast di cafe villa then smabg mandi smapai kecut 
n b4 balik, lunch nasi n lauk..lg skali my MIL n sis in law masak..
kul 1 check out kami terus ke dusun trolak my FIL punyer..
masyaallah.... durian lebat2...
ciku lebat2... cuma pulasan belum ada..br berputik...
tp durian lom gugur lg... so, petik ciku jelah utk diperamkan...
then kami grak blk KL semula

so..nak stat dr mana ye gmbar dia...??
kita tgk gmbar villa dulu ok...
jom layan gmabr...
pada sesapa nak gi sg. klah....leh sewa villa ni ok..
mcm kami org dok 1 villa kongsi 3 family tong2 byr ..
rmh kami my family, family uda dan family kamal,
rmh 1 lg, my parent in law, family along dan 2 org adik bujang - Hakim & Ami

villa we olls.... sewa 2 villa

ni aktiviti kami2 ms kat sana...
byk mandi  jakuzzi je


happening mandi jakuzzi ramai2



ptg ke senja tu...kami round2 sekitar pool besar air panas Sg Klah ni..
mmg best la...
tp kami x mandi pun kat pool besar ni..
just tgk2 je...

 see... ada slide besar n tinggi...
 pemandangan di ptg hari..ms ni dah jam 6.45ptg
siap air terjun

ni kanak2 ribina tgk org mandi kolam..
sibuk nak mandi jugak...
xlarat mama nak urus semua

mlm tu aktiviti mkn2..mkn steamboat
 siap bawak dapur gas portable
 ni kat dapur vila...
utk mkluman korang, villa ni siap dapur, tonggas, pinggan mangkuk semua la..
sudip n kuali pun ada... tp nak msk byk2 kena byk sendiri la periuk belanga ye..
dan jugak piggang mangkuk kut ramai org kan..

ni dah siap setting..

siap ada ketam bagai...

ni steamboat dah siap masak...mkn dgn smabal cili pedas...

 tudia... atuk n melayan cucu mkn...haha
semua mkn sampai santak perut...
mlm tu semua ido kekenyangan la

esok pg... sarpn di cafe felda...
maknan ok la... leh tahan...boleh bg 3star la...
sbb pakej sewa villa dpn free b/fastkan...kena la mkn

lepas mkn...balk blk n mandi lagi then br pack brg utk check out..
b4 balik..
wajib sesi amik gmbar family...

gmabar 1st.. testing...testing

dan akhirnyer... inilah family kami ....


kesimpulan...short vacation..tp best...
gmbar gi kebun xde.. aku teruja nampak pokok ciku...
sibuk petik ciku lupa bwk tab nak snap gmbar...
nnt aku citer pasal nasi gnaja ok... daa

2 comments:

mama lieyna said...

Waaah bestnye...meriah2x... g cuti2 mmg seronok, tmbh2 g dgn family ramai2 kan... :-)

Menarik..

Iela Fazielah said...

itulah...seronok..tp letih sikit...huhu

Related Posts with Thumbnails