Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti2 Malaysia: A FAMOSA MELAKA (Part 1: Pakej bercuti& cowboy town)

salam uolls...
nak cerita kisah kami berCCM di A Famosa Resort Melaka
kami bercuti selasa dan rabu masacuti hari Maal Hijrah yang lepas...
giler kentang dah almost 3 weeks punyer citer..haha
just short vacation..2 days 1 nite dgn harga promosi kira ok la..
yg penting.. kami  pergi dgn harga promosi pakej yg pada kami murah la
harga perkepala termasuk penginapan semalam, 3 parks and meals 3 times = rm140
murahkan??
so... lepas diskass dgn hubby...kami amik 4 pax = RM560
rasa mcm berbaloi...
sbb dah bukak web dia... harga nak masuk theme park je dah cecah RM 90++ 
xtermasuk mkn 3 kali dan penginapan...
theme park dia ada 3 - Safari Wonderland, Water Themepark & Cowboy Town
serius aku ckp..semua aktiviti di theme park ni sgt seronok ok!

ok.... napa aku pergi masa maal hijrah aritu..
sbb A Famosa ada room seasonal calender...
hari aku amik tu dpt non peak day..so caj murah la..
kalau x... dr harga promosi Rm140 /pax kena top up sikit kat bilik kalau amik waktu peak...
ni pamplet dia
kira ni mmg offer yg berbaloi pada kami lepas bincang2...

kalau nak ala carte pun boleh... leh tgk pamplet ni ye..

ni harga ala carte

ni pulak calendar dia...
kalau tgk kalender low season biasanyer hari selasa -khamis...

 so.. hari selasa tu kami gerak dlm jam 11am dr serdang...
smapai dlm jam 12.30 tgh...
terus tukar kupon n check in..tu pun kebetulan ada bilik kosong
kalau x..check in jam 3 ptg..
kami amik D'Savoy Condotel... 
kondo kami jenis studio apartment - Family studio

serius... sgt selesa...
lg pun nak stay semalam je kan...

ni kupon lepas tukar
* eceli aku dah guna kupon mkn mlm & kupun msk cowboy town..
amik gmbar pun dah mlm

nak jadi cerita ptg tu ingat nak masuk safari..tp hujan lebat..
so xjadi lah gi mana2 just stay dlm bilik n berehat lepas mkn asam pedah terbaik kat gerai luar A Famosa ni
kira kedai tepi jalan la...

pastu nasib baik la hujan tu kan...aku saje je google pengalaman sesapa yg pernah gi A Famosa ni
serius ok aku ckp.... nasib baik aku google..rupanyer setiap theme part ni byk aktiviti
bkn sekadar jln masuk n bl souveniour je...
show pun byk rupanyer....
jadi.... kami plan balik tentatif nak msk ke semua theme park...
lepas bincang... jam 6 ptg kami gi mkn mlm dulu kat golf terrece...
mknn sedap n tip top... 
then solat... then terus msk ke cowboy town...
sbb kat cowboy town kalau lmbat dtg nn t parking jauh...
kat sini show ada 2... aktiviti byk..
leh naik poney, tunggang gajah... naik mainan semua...
then leh tengok late nite show 3D movie

masuk2 je cowboy town terus kena tahan kat pintu masuk n amik gamabr
siap pakai cowboy hat n pegang senapang...

ada 1 lagi gmbar snap dgn burung kakak tua putih


ni ms baru smapai.... masuk pekan cowboy snap gambar sana sini

sy fiqah mmg hepi sbb dpt naik poney...
irfan penakut xmau naik

ok... utk cowboy town ni...
dia ada 2 show...show pertama show red indian jam 8.30pm stat..
mmg best la... sbb show tu dia invite penonton join..
ada byk trick dia buat..mmg gelak2 n terhibur...
dlm sejam gak la...
lepas tu rest kejap... then ada jual mkn2 popcorn, chekedis n corn in cup..
tp mahal wei...

pastu jam 9. 30 stat animal show...yg ni mmg sgt best..
stat je dgn puluhan ekor merpati terbang/...siap ada sekor merpati terbabas la..kelakar..
then ayam2, kambing, lembu, gajah, semua la ada...
gajah joget tu yg xtahan...
ada mcm2 la...
mmg terhibur... anak2 la seronok...
kebetulan kami dtg tgh halloween day.. so mmg ada lagu2 halloween la..
last skali ada pertunjukan kereta berlampu n percikan bungapi...

show tamat dlm jam 11 mlm camtu..
terus balik tido...sejuk ooo....
b4 keluar kami bl 2 gambar atas yg disnap di pintu msk cowbow town...
rm 18 sekeping... so 2 gmbar RM36... 
ada org tgk 3d movie tp we all tgk...leh thn mahal...baik tgk kat rmh or TGV or GSC

nnt smbung citer pasal gi Safari dan wetland ye... dahh

8 comments:

ibuayu said...

Akak cuma pernah masuk waterpark..je..cowboy tak pernah huhu

mama lieyna said...

Bestnyeeee...jeles ni...sbbnye, eina ada tgk voucher kt groupon kalau tak salah, mmg set nak beli dah, sekali en suami kata cuti beku smpai dec, so tak dapek la beli... sbb deal tu valid until dec jer..huu.. nmpk gaya tahun depan la, itu pun terpksa gi time cuti sekolah, sbb anak dh start sekolah tahun depan.. ada mmber ofis rekemen pergi, mcm2 akt kata dia, haih la..rasa rugi plak..huu...

Menarik semuanya....

syawalsimpsons said...

lama tak datang sini..bila la nak pegi lagi kan

mummy_ayu said...

Ayu dah 2 kali gie A Famosa..memang seronok sgt tambah2 kat cow boy town tu..happening. Safari dia pun best..kalau ada rezeki, nak gak gie lagi..sbb best!!

adi ani said...

boleh tumpang tanya. kalau yg pakej ni kan dapat 3 theme park tu mmg valid utk hari yg sama je ke? ke boleh masuk theme park tu selama 2 hri tu? TIA

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

kmsbzd said...

Salam Iela,

Tumpang sikit nak beritahu, sesiapa berminat nak bercuti di villa 4 bilik dgn private swimming pool, max 12 orang. Whatsapp 011 21007380 atau layar FB dan IG, NIRZAB2001.

Linda Lin said...

Boleh tahu brp rm tuk villa tu ye.. Tuk 2 mlm

Related Posts with Thumbnails