Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti sekolah dan Kem Soleh

dah 12 hari dah cuti sekolah kan?
kalau dulu ms syfqah umor 6 thn ke bawah...
cuti sekolah dihabiskan dok kat taska transit je
adala gi rmh nenek dia kejap...
tp tahun ni bila syfqah dah umor 7 thn...
byk aktiviti boleh buat...terutama kem2 solat dan kem kecemerlangan
jadi..boleh la syfiqah join...

nak jadi cerita...ada poster dan cikgu Asiah owner taska SBC tagged dalam FB pasal satu kem ni
ni poster dia...
nampak sgt menarik...
harga berpatutan utk tempoh 2 minggu...
so... terus register...

then isnin lepas hantr dia ke kem tu...
tempat di surau Al- Munawwarah di area Pinggiran Putra

ni isi borang pernyertaan

tgk ramai parent hantar terutama cikgu sekolah keb. taman Universiti hntar anak2 mereka..
even ada jiran Paragon pun hntar jugak...


memula tgk syfqah mcm takut2 je...
tp ckp baik2 kat dia...nnt dia dpt kawan...
lg pun ada 2-3 org kwn taska dia join...
even cikgu Asiah pun ada bantu jadi sukarelawan..
harap dia ok... 

ni cikgu Asiah tag lg gmbar dlm jam 11am mcm tu..
tgk ramai penyertaan dan dia nmpak ok....
alhamdulillah...

so far harini dah masuk hari ke 4 berkursus nmpak dia ok dan gembira
tiap2 hari cerita mcm2...
then aktiviti pun bukan sekadar menghafaz quran sahaja...
ada gerak kerja kumpulan termasuk buat aktiviti krftangan dan bersukan...
kira ok la...seimbang...

insyaallah...next year..ada lg aktiviti mcm ni leh kasi dia join..
sekurang2nyer... ada aktiviti lain dlm tmpoh cuti sekolah...

1 comment:

Petak Bunga said...

xtiviti sihat untuk anak kecil.

Related Posts with Thumbnails