Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mengepam semula.....

salam uolls....just nak citer..
 i skrg dah mengepam semula...
semua nya utk si  kenit iman imran
last n3 citer pasal imran yg cery berry kan
dia xleh minum semua jenis susu dah skrg..
walaupun susu kotak ducth lady tu...

pooor imran....poor mama dia jugak..
poor sbb kena berusaha ngepam mcm anak umor 3 bln pulak...huhu
xpe la...demi imran...

hasil ngepam tghari tadi...

now, aku cuba amik ubat tambah susu
budak2 opis yg sibuk mkn...
eceli ada sorang opismate..dia amik anak angkat..baby lg..
tp dia nak susukan anak tu supaya jadi anak susuan
then dia amik ubat Motillium ni..
kata doktor tu ubat angin...bkn hormon..
tp sbb dia amik dgn dos yg banyak...
terus keluar susu....

dah...budak2 yg anak semua bwh 1 thn ni...
yg susu dah jenis cukup2 mkn ni semua dok pakat amik
aku yg susu pun xbape meriah ni pun diaajak amik..
aku xmau sbenarnyer.. tp dah doktor ckp ni bkn ubat hormon..
aku amik le... 





so far dah 3-4 hari mkn nampak ada perubahan sikit
tp xla byk mana...
eceli susu badan ni nak meriah kena perah byk kali je rahsianyer....
aku skrg pun perah dlm 2-3 kali je sehari..
mmg la susu tu xbyk....
konun nak stop slow2 kan...
tp niat xkesampaian...imran masih xboleh stop susu...
kesian kat dia bila hntr dia kat taska dgn susu 2 botol je...
melalak kata cikgu taska sbb xcukup minum..
awak biasa minum sehari 4 botol...jadi 2 botol..mmg mengamuk la..
lepas mkn motillium ni dpt la hnatr 3 botol sehari...
insyaallah...byk ngepam...insyaallah...boleh meriah balik..
siam anak mama yg dah makin slim melim ni...


owh..certia pasal pump susu Madela FS...
eceli awal bulan 9 aritu pam tu stat meragam..
ni gara2 pam jatuh terhempas la ni..
byk kali gak la... dah tu.. pam sebesar tapak tgn...
ringan... kekadang tgh pump lupa ok..
aku leh bgn or berdiri... then pam pun jatuh...
ada skali tu tgh pump...tiba2 imran tgh main dpn aku 
abg dia tolak.. dia nak tersungkur..aku pun kelam kabut selamatkan dia...
dan..pam pun jatuh terhempas...mcm tu la citer dia...

so.. disebabkan itu... pam FS aku stat mcm meragam..
tgh pam tp xde suction... aku ketuk sikit ada balik...
patu hilang... wah..stress ok.... stress sgt..
aku call Madela Lactaquip kat jln ampang...
dia kata kos servis je cecah RM 180...
berdasarkan kerosakan... itu disebbkan maotherboard ke apa...
kos dia dlm RM700 - 800.. pe giler!
baik aku bl baru kalau servis cecah kat RM1K


so... aku tekad bukak sendiri pam tu..
tgk xde pe pun..ada mother board sebijik..aku lap dgn tisu habuk2 kat pam tu...
lapas tu..terus ok pam ok..
Ya ALLAH..bersyukur aku... selamat duit...
stat lepas tu..sgt berhati2 aku pegang n jaga pam ni ok..

ni..bila kena pump semula... rasa mcm Allah nak bg rahmat kat aku..
kasi pam tu elok semula... n mungkin blm masa utk aku stop pumping utk imran
imran anak yg sgt istimewa... dia anak yg cerdik lg pintar..
manja pun ye.... dan tak sangka..byk alahan..
xpela... mama n papa akan berusaha yg terbaik utk imran dan anak yg lain...
moga susu meriah balik dan Allah mudahkan segalanyer... amin

my cute baby.... gmbar terbaru kat Sg. Klah aritu



3 comments:

faisalapardi.com said...

waaa sihat walafiat anak...

Farah Izza Shafik said...

gebu betul anak u ilah!!

mama lieyna said...

Imran anak yg special.. :-)

Moga terus meriah susunya.. aminn...

Related Posts with Thumbnails