Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my old LED tv...

nak sambung citer kisah my old LED tv...
kata dah beli tv barukan...
SMART TV lg tu...
setakat TV HD LED tu dah jatuh kelas la kunun...
haha... xde la... sama je...
ada SMART TV.. akan lebih smart kalau dia sentiasa online dgn internet...
ni online kekadang je..
tp best la nak tgk video persembahan irfan aritu leh send swipe hantr tru tab ke tv terus,,,
sbb dia pakai wifi kan...xyah nak pakai wayar bagai ni

so..my old tv...
turun ke living hall kat bawah...
bwk sekali set micro dvd yg pun jarang2 nak on...


alahai apsal tv letak xcentre ni???
ada kisah sebenarnyer...


eceli kat area living hall ni xde astro...
sbb astro hanya dipasang di tingkat atas je...
so,...solution pertama...hubby belikan indoor antenna ni...

bila pasang... hancus.. xde siaran lansung...
kot dpt pun cuma tv9 sahaja..tu pun kalau tersentuh antena or gerak sikit..hilang siaran,,,
terus cabut..xyah pakai....
mmg mcm xleh tgk la.... sakit jiwa ok..

2nd option...
hubby bl wayar areal dan pasangkan pada plug areal yg dah sediada build in dlm wall ni
tp disebbkan wayar ni pendek..
tu yg tv xleh letak center tu 
ni plug wall areal 

tp siaran.... leh dpt tv3 jer...
jadilah kan..biasa pun kita byk tonton tv3 pun..
tp still reception dia xcantik n x bape jelas...
tp masih boleh dilihat...dgn sakit2 mata...haha
buat masa ni jadilah..



hubby dah tanya kat kedai hardware kot leh pasang satu peranti yg boleh kongsi line astro b-yond ke 2 tv..
leh tahan..mahal harganyer kat RM200
tp skali pasang leh tgk 2 tv, kira jimatla.. 
cuma controller kat atas la kan...
nak pasang 2nd decoder dgn harga Rm50sebulan  rasa mcm membazir..
sbb jarang tgk tv pun..
harapkan sibuk nak tgk cerita setiap ptg kul 7 mlm tu je pun...
tp tgk la camne...
akan difikirkan.... semua nak duit kat situ...
hmmm

yg penting..kat bwh ada tv kan?? 
tu je...dahhh
selamat hari jumaat...
nak jln2 alamanda jap...babai

1 comment:

Farah Izza Shafik said...

ilah.. cite la kelebihan smart tv.. arituh ada gaks tny hubby I. dia pun jwb ape2 ntah.. hihi.. cite larrr

Related Posts with Thumbnails