Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

shopping baju sekolah...

salam monday uollss...
dah ptg baru aku nak grate ye...
xpekan.. ai bizi la pulak pg tadi...
amacam anak2 yg br stat cuti sekolah??
byk x aktiviti korang rancang utk anak2..??
aku lom cuti sekolah dah gi bercuti2 Malaysia...
alamatnyer.. cuti sekolah ni diaorg dok taska jelah...
nnt aku cerita CCM kitaorg gi A Famosa Melaka ye...
best sgt! sbb dpt pakej murah tp dpt masuk semua park..

ok..ni nak tanya pasal baju sekolah???
eh?? baru masuk hari ketiga cutila...
xkan dah bizi nak beli baju sekolah??
gaji pn lom masuk?? sepak kang...haha
ok.... semua dah tau... aku dah soping bj sekolah syfiqah...
giler kentang cepat!
semua org dok tegur kat FB n IG...
eceli x plan pun... aku bl smlm...
sbnrnyer nak bl baju harian syafiqah yg buat pakai kat taska..
kebetulan kan AEON br stat sale semula...
bila dah pergi ada bulak bj sekolah dah stat jual..
hubby stat bukak mulut suh beli...
aku pun on jelah....
ala... bj sekolah bkn ada less pun kan??
harga fix mcm tu jugak...
gi AEON ke... Parkson ke... Metrojaya ke... GIANT ke
lagu tu jugak..
so..alang2 bl terus...

utk thn depan... aku xbl bj byk dah...
this year punyer pinafore masih boleh pakai..
kot syfqah nak pakai skirt lg la..
dia request thn depan nak pakai bj kurung siap bertudung lg...
so... aku bl bj kurung byk2... n tudung br jugak..
top up dgn selai kain bj kurung... kain lama ada 2 helai...
kain sekolah agama top up 2 helai..selai yg lama dah koyak...
so...thn dpn kira kain bj kurung ada 3 helai utk sek. agama n 3 helai sek. kebangsaan..
baju kurung aku bl 6 helai...hebat x??haha
sehari selai baju sekolah... lg 2 hari pakai bj sukan...cukup utk 5 hari seminggu


kasut skolah maintain 3 pasang... 
syfqah siap request nak kasut xyah basuh..byk cantik???
sbb dia sendiri kena basuh kasut skolah sendiri...
tu yg nak kasut xyah basuh tu...



pasal bj harian dia...kali ni kena bl baru..minah n dlm tempoh 1/2 thn belajar dr bln 6 haritu...
badan dia naik mendadak...seluar jeans semua dah nampak alur bontot...
dia naik bahagian punggung n pinggang...
bl seluar saiz 12-14thn ok... baju pulak umor 11-12 thn...
hai la syfqah... u getting bigger...
berat dr 26kg naik smapai 30 kg skrg..

muka ms bday nett... kurus je

skrg dah tembam..muka bulat..perut muncit...waaa
aduhai anak dara ku sayang///


ok.... back to the topic.....ni nak kongsi pamplet back to school dr AEON...
sapa nak bl bj sekolah yg dok kira budget leh tgk harga ye...
so..pada semua... selamat bl belah...
ai dah settle... alat tulis pun siap complete tip top dgn smpul buku n selotape lg...
daaa







6 comments:

syawalsimpsons said...

dah shooping barang2 sekolah yee...

akak aritu nak je tegur akak sebelom kak shima tegur akak dalam body shop jumaat aritu kat alamanda....kakakak..kang malu sendiri pulok..

Iela Fazielah said...

la... awak ke syawalsimpsons...haha..kak ila xcam la...by the way..nice to meet u.... pasni jumpa tegur je ok...

Zaila Mohamad said...

wah! awalnya buat persiapan:) tapi bagus juga nanti takderlah kelam kabut snagat kan

Ilah, jemput join giveaway SEJUTA Viewers Blog Zaila di sini

http://zailabinimdae.blogspot.com/2013/11/giveaway-sejuta-viewers-blog-2013.html

Farah Izza Shafik said...

nak nangis tgk rege.. adooii... anak nak skolah ni byk gaks pakai blanje kan? ingat leh blasah beli jeks sket2.. tp rasa cam tabley plaks..

Iela Fazielah said...

Farah: mmg... ila bl bj tmabahan, dgn kasut dah Rm400... ingatkan leh jimat... xbelh gak... tp kalau bl 2 pasang boleh kot... sikit2 pun kat Rm200 lebih gak... sbb harga asing2 kan.... kira sepasang bj kurung dah cecah Rm 57.00..tambahan anak kita badan tinggi n besar.. mmg kena pakai bj saiz besar.. harga mmg mahal la... syfqah bj kurung dia saiz 13 ok

mummy_ayu said...

senangnya siap beli awal2..Ayu pun nak gie beli gak la..tunggu Daddy off..:-)

Related Posts with Thumbnails