Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dapur rosak...

aduh....
eceli dah seminggu....
eh bkn..dah sebulan lebih...
dapur belah dlm stat buat hal...
bila kita petik api, gas kluar n api keluar..tp bila kita lepas pemegang, api padam...
berulang kali lak tu...naik tension aku dah ni...
tp aku still sabar n stat byk kali..

last week.. hubby nak msk..
dia sudah hangin...
dia terus tarik tong gas n bwk ke luar..
terus masak guna dapur luar...hamik ko..
tp bkn menyelesaikan masalah sbb aku lebih suka memasak guna dry kichen kat dlm dr wet kitchen kat luar ni....

lgpun jauhla nak amik brg semua dgn sinki belah dlm...
dulu dapur luar ni tujuan dia nak guna kalau aku buat majlis ke, perlu msk guna lebih dapur

ni rupa dapur kat luar a.k.a wet kitchen...


dapur kat dlm buat ms ni berehat sebentar..kiki
 dah call tellini utk repair... tp mahal wei...
dtg check je rm80 dia caj lom tukar brg...
aku xkisahpun tp hubby suruh hold dulu...
ok kita ikutkan ckp ketua...

 tgk dapur aku..dgn standby air sebaldi...
 kata tgh catu air..tp so far alhamdulilah..air xputus lg..,

kot xleh tahan aku repair la nnt....

sebenarnye...
better duit repair tu aku bl 2nd tong gas kan..
ada pekdah sbenarnyer...
dapur bkn xleh guna cuma dia giler2 je...

ok..tu je..luahan hati la kununnyer....bye

9 comments:

syawalsimpsons said...

tak pe kak, saya mendengar..kikikiki..tak pe kak, dengar kata en boss yee

Farah Izza Shafik said...

kalo i pun tensi gak ilah kalo camnih... huk huk... beli stove bukan murah ye x?

Iela Fazielah said...

farah...betul tu.... sib baik mmg ada spare.... kalau xde.. payah...ni kena repair gak ni..xtau ape hal xmau hidup api nyer....

msredcheesecake said...

sabar je...selagi bule bertahan...hhee

Nurul Syabani Ab Rahman said...

Slm akak..cantik backsplash kt dapur akak tu..blh tahu brp kos nk buat tu?

Iela Fazielah said...

salam nurul...back splash daput wet ni akak ingat2lupa dah harga dia... tp dia jenis tiles biasa je

sumysya said...

nak tanya akhirnya baiki tak dapur tu?? dapur sya tellini rosak gak tempat pemetik tu...puas cari org x de nak baiki

Noor Zalila Ramli said...

Iela Fazielah...
Dah Baiki ker dapur tu? Brapa kos?
Nak Baiki jugak... Tp kalau Mahal lebih Baik beli baru.

Noor Zalila Ramli said...

Iela Fazielah...
Dah Baiki ker dapur tu? Brapa kos?
Nak Baiki jugak... Tp kalau Mahal lebih Baik beli baru.

Related Posts with Thumbnails