Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

shopping n jalan2..

hmmm...
dah beberapa hari x update blog..
kekangan masa n xde idea..
nak snap gmbar.. malas je rasa...
so.. xde la bahan nak certia...kiki

ok... ada la sikit nak cerita kisah last week..
kisah shopping je..
memula temankan en hubby yg dah sibuk bising kata minyak wangi dia dah abis..
last aku bg hadiah perfume bodyshop..
yg murah2 je... 
thn ni beli sendiri la...
so..bila dia bl..mana de yg cikai2 mcm aku bg...
wajib yg mahal..
so kali ni dia bl Pacco Rabanne...last dulu Tommy Hilfiger
terbaik ko...new collection...
wangi giler....mahallll wei...
aku idok le beli perfume mahal2 ni..
dgn bau kuat ya amat...
org lelaki pakai xpe..
org pompuan pakai buat tmabah dosa je..xmau aku..
dpt dosa free...


ni part dia soping..
ada la sikit dah alang2 masuk parkson tu...
dia bl la stoking n seluar kecik dia bagai..
stoking dia aku yg selalu buang..
aku kat rmh jahat....aku selalu pesan..
stoking lepas pakai terus masuk bakul baju...aku leh basuh..
mamat ni suka gantung sana sini stoking dia..
aku bg amaran..kalau xreti nak masukkan dlm bakul..
kalau aku jumpa aku terus buang dlm tong sampah..
n serius..aku mmg buang stoking dia..
lantak la dia kena beli baru...
jahat kan?>??? penat la nak urus semua...
stoking pun xreti nak kemas apakehal brg lain....bayang kan?>

ohye... dah bl perfume smapai RM300 lebih plus brg lain ..
dpt terus stamp parkson lebih 15keping..
terus redeem kuali tefal..
amik la yg jenis ni sebijik..yg paling kiut punyer..sbb dia yg paling murah..

tinggal Rm69 je dr harga asal...less 50% katanyer
pastu dpt voucher RM30 pulak..
last2 byr kuali tefal ni dgn harga RM39 jew... murah kan 


ok...
part aku lak...
aritu ke bangi..nak bl dimsum halal tu..
dah smapai ke bangi....wajib singgah ariani..
tgh sale pulak tu...
semua 50%...utk member extra lg 5% or 10%
sambar la 2 helai tudung baru..

then...sabtu lepas..
balk snetul...
adik bongsu aku yg selalu tlg aku bila hubby outstation tu..
dia manager H&M... 
dok la tunjuk hasil belian akak dia yg no. 5 tu soping bj anak dia aira..
dpt harga staf... bygkan berapa byk less tu..
terus aku ckp kat dia...
bwk aku pulak soping kat H&M...
aku xpernah bl bj kat H&M... ada byk kali pergi...tp xbeli...
bj cantik2... tp time aku pergi waktu offer..waktu raya..
mmg bj byk dah abis... kali ni xyah tunggu offer..
so byk la pilihan bj...
amik yg murah2 je...
ni hasil belian aritu

setiap org dpt 2 pasang bj...
n sehelai seluar...
cost... RM 280 je... dari cost asal RM400



ahad...
jenjalan ramai...
suruh pakai bj baru terus...

ni... kat kedai gunting rmabut.. tunggu papanyer gunting rambut..
rambut dah mcm hafiz nano ko...
bughuk ko!
dgn janggut sekali bangla tu trim utk dia..
mamat tu tgh exam this week smapai diri sendiri pun xterurus



lastly....


kakak dgn bj baru jugak...
umor 8 thn..
pakai bj n seluar umor 13-14 thn...
beso betul badan kamu syafiqah!...
ok...sekian....daaa



5 comments:

Nad MamaZN said...

akakkkkk nk soping kat h&m ngan rege staf jugakkkk
plz plz plz, hehehehe..
meh la dtg setia city mall ada h&m..tp xbyk choice kot hihi

mamaarifakeem said...

Syok nya soping.. tmbh2 yg dpt less2 ni kan... terasa berbaloi sgt2x.. :-)

Iela Fazielah said...

Nad: kena bwk tokey nyer... kita gi sesaja xdpt la...

- dieyana - said...

bestnya jalan2 shopping dpt murah pulok tu...H n M bagus jugak eh..nk try survey la..;-))

yayang laling said...

bestya awak soping ek!

Related Posts with Thumbnails