Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kek Birthday irfan home made by mama

aku xtau nak  describe kek aku ni camne...
xle cun.. xle huduh kot...haha
tp rasa compom sedap sbb aku buat kek choc moist...
aku mmg kena gi kelas amik kursus buat kek la...
menggelatar tgn nak tekan buttercream tu...






cuma utk makluman.. harini bknla hari lahir irfan lg..
irfan lahir 30 hb April nnt..
tp sbb ada sambutan bday dgn kwn2 tadika dia anjuran tadika utk semua anak2 yg lahir bln 1-4..
aku xrasa nak sumbang goodies sbb aku rasa mesti byk goodies bag dia akan dpt nnt..
jadi,  baik aku buat sebijik kek supaya irfan boleh potong kek sendiri...



lagi pun nak test power kan...tu yg masak kek comel n deco lala kadar..
konun tema Angry Bird..
patung angry bird tu bl dah siap je dr kedai kek smlm...

balik keja mlm smlm jam 10.30 aku bertungkus lumus masak kek n buat choc granache dan buttercream
jam 1.30 pagi siap..tp xsepenuhnyer sbb nak kasi kek sejuk dulu..
pg tadi jam 5 sambung deco kek...
itulah hasilnyer..

tp bila papanyer bwk ke tadika naik moto...
katanyer kek tu hampir jahanam sbb bergoyang ke kiri kanan...
dia siap cerita kek dah terjatuh... 
siap call lg ms aku on d way gi keje..
dah nangis2 jurai2 air mata aku sedih sbb smapai hati papa irfan xjaga kek mama buat,,,
penat tau..

lepas penat nangis.. aku wassup tanya betul2..
last2 dia kata dia main2 je.. mmg nak kena lempang pakcik Don ni...
buat abis air mata je...
aku xdpt bayang rupa kek tu lepas cikgu bukak kotak nnt..
nasib abg irfan le...

ok.. tu je nak citer..
gambar smabutan bday n potong kek.. tunggu le bila2 LC nak show off dlm FB dia nnt..
dah ada aku copy msk dlm blog ye... daaa

2 comments:

Nad MamaZN said...

ok je kak
janji irfan hepi :)

- dieyana - said...

wow menarik tu iela, yang penting, air tangan sendiri...

hahah papa Don bikin suspen je ek..hihiihih

Related Posts with Thumbnails