Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dip n dip IOI Mall Putrajaya

hmmmm 
masih terngat kesedapan..
al maklumlah.... 1st time makan...
asyik tgk org tunjuk je...
awk pun teringin..
tp nak pergi smapai ke the curve jauh bebenor...
pernah sekali pergi.. 
tp tgk org beratur punyer panjang berjela...
aduhai...
terus batal niat...

nak jd cerita.. aku kan selalu pergi IOI mall...
mmg ada nmpk signage dip n dip ni tp aku xnampak kat mana restoren dia...
smlm... kebetulan... tghari ke IOI mall..
membeli cookies utk hntaran tunang adik aku kat famous amous...
aku yg saje bg suggestion pd adik aku...
bg hntaran mcm aku dulu... bl cookies famous amous...
lg senang, dijamin sedap lg nampak classss ko jah!
ewah...
tp bl yg siap dlm tin dia yg lawa tu la...
nnt ko ikat riben n hias cantik2 dlm dulang la nnt..
kisahnyer...

then...dah smapai sana... misi merialisasikan impian anak tekak yg dah kepingin sgt nak mkn dip n dip ni
jd... menapak la mencari restoren ni...
area mana?
tau mana ice skating..??? ha... kat wing situ...
di level ground floor yg ada H&M tu...
restoren Dip& dip ni dibelah luar sebaris dgn coffee bean dan fat burger...


aku dtg jam 12tghari..
xde org lg pun...
mmg order kejap je smapai

tgk menu jap...

antara menu yg ada....
harga ok2 la...
utk makluman Dip &Dip ni bknlah makanan berat..
lebih pada pencuci mulut je....
tp mkn berasaskan coklat...
mkn bebyk pun muak...
kalu order mkn.. harus order air kosong utk bilas tekak...
manis oi!

ni air kalau nak order milkshake ke apa..

hidangan kami dah smapai...
ni adik aku yg nak tunang hujung bln ni...
adik perempuan terakhir no. 6 dlm family aku...

apa kami mkn??

ni tripple chocolate crepe RM17..
emm mcm lempeng yg disaluti coklat...
mmm boleh tahan.....

ni sedap.... 
nama dia crunchy ice cream...RM17
dlm dia ada vanila ice cream bersama cruchy rice.
atas dia ada toping hard choclat n choclate cair tu...yummy!

then adik aku xnak kalah...nak jugak minum choc milk shake..RM14.oo

tuan tanah kedaung pun nak enterpreme jugak..


ni lah total bil kitaorg...
ok la,,,, sesapa nak cuba dip n dip...
sila lah ke IOI mall putrajaya...
sgt dekat maaaa...... daaaa

5 comments:

mamaarifakeem said...

Haiii.. salam ziarah...lama tk BW..huu..
Baru pnh sekali ke sana, belum smpt ronda habis n makan2 sana... ntah bila nak jejak kaki lg ntah... i love chocolate.. yummeyy...

mamaarifakeem said...

Haiii.. salam ziarah...lama tk BW..huu..
Baru pnh sekali ke sana, belum smpt ronda habis n makan2 sana... ntah bila nak jejak kaki lg ntah... i love chocolate.. yummeyy...

mummy_ayu said...

uwah..best nya. Ayu ngan Net dr tahun lepas nak try, tapi tak gie2 pun..sambung tahun nie plak. :-)

mummy_ayu said...

uwah..best nya. Ayu ngan Net dr tahun lepas nak try, tapi tak gie2 pun..sambung tahun nie plak. :-)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eila,
laaahaaaaaaaiiii
tempting betoi la kalo bab2 cekelat segala bagai ni
penang tak dak sob3

Related Posts with Thumbnails