Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti cuti malaysia di johor bahru (part 2: legoland day 1)

ok..sambung mengabadikan kenangan bercuti2 malaysia di JB..
2nd day ke legoland pula..

ok...pg2 semua dah bgn mandi2 n xsabar nak ke legoland
tiap2 hari budk2 sebut bila nak pergi legoland ni....sabar jelah
disebbkan hubby nak bersarapan di area mall of medini.. kami jam 9 am dah smapai di legoland
tp rupanyer satu kedaipun x bukak lagi
jd, kami patah balik n bersarapan di kedai mamak di kawasan sekitar nusajaya tu

jam 9.40am kami gerak semula ke legoland sbb nak dptkan parking paling dekat dgn legoland
utk makluman, kami parking betul2 di sebelah legoland iaitu di mall of medini

pinjam gmbar kat google

ni tempat parking kami...betul2 sebelah...haha..
n jgn tak tau.. byrn parking RM1 je utk weekdays


ok.. hari 1st day ni kami pakai bj berterabur kaler..
sbbnyer semua bj jln aku gantung dlm kete
mlm blk dr  dinner murtabak di kg melayu majidee lupa nak bwk bj naik bilik hotel
disebbkan malas nak turun bwh..kami pakai bj caca merba apa yg ada dlm beg je,,,,haha

snap gmbar nmpak x nice kan..kelam kabut nmpak gmbar sbb dah terbiasa pakai bj sedondon..kiki

mcm biasa...dtg je legoland wajib snap gmbar didepan pintu masuk

then lepas scan tiket masuk..kami mulakan dr sebelah kanan park

masa scan tiket msuk n syfqah  n irfan dah teruja tgk peta

ok.. sikit tips...sbb bc blog org kan...
utk kita yg bw anak2 kecil...mainan yg sesuai utk dorang adalah disebelah kanan..
mainan bermula dgn driving car...ada boat riding dll
driving car pun terbahagi 2..utk budak bwh 5 thn n utk budak 6thn keatas


ni irfan utk budak bwh 6 thn.... beratur n boleh bwk kete...slow mello je ketenyer..

utk kakak syfqah..umor 7 thn ke atas, kena msk kelas memandu dulu
amik lesen ko....haha..kena dgr ceramah sekali...

kakak msk kelas memandu...
lama gak la tunggu kat area sini...mmg ramai budak nak bwk kete...



while kakak nail keta....abg lak dah selesai bwk kete...
adik keboringan..
papa beratur di school of boating... n bwk adik nail boat
utk mklm....msk legoland ni bwk aktiviti utk kanak2 umor lebuh 3 thn n ketinggian mesti lebih 96cm
mcm imran umor 2thn stenagh, tinggi dia br 92 cm...
still byk main an dia xlepas nak main...melalak2 la mamat ni bila xdpt naik


papa naik boat bertiga

 lepas papa abis seround naik boat....kakak pulak nak naik dgn mama...
beratur lg n bwk adik sekali lg...
ok la..utk boating ni xlama pun tunggu.....



bergmabar depan ni ada jerung ternganga...suka tgk pic ni



then jln2 lg...
ada airport lak...
naik jgn xnaik





pastu snap2 gmbar kat patung2 lego ni..

lepas tu kami naik train lak beramai2




jln2 naik chu chu train



naik train ni melihat sekitar kawasan legoland..mostly semua kawasan mainan yg dibwa oleh train ni kami dah main pun...haha




then...mencuba aktiviti di Dino Island ni ha.... aku konun nak naik dgn bebudak...
last2 xjd...so irfan n syfqah je naik...
naik boat ni mmg akan kebasahan la....
dah siap bwk bj spare n mmg xmau bl bj hujan....mahal ko...kiki

kat sini amik video...gmbar ada..tp kat komp. lain...
so pinjam gmbar kat google

bila dah basah... kena la tukar baju..
lepas tukar bj patah balik ke depan...
ada main menan area situ kejap..

bergmabr bersama dinasour


boleh tahan byk gak la menan kami cuba...
smapai 1 sedar2 dah jam 12.30 n adik imran ketiduran...

sementara adik tido....ada taman menan..bg budak berdua ni main puas2 n naik satu mini train dlm ni




ada pawagam 4D kat situ...tp nak msk ikut waktu siaran..
kalau lambat xdpt msk...mmg ramai org..
memandangkan kami dah terlepas waktu msk...
so..kami nail observation tower....
memandang sekitar kawasan legoland...

ni naik observation tower 
kat atas ni aku amik video...

then...turun dr tu kami gi mkn sbb jam dah tunjuk jam 1.30 ptg
sebelah je dgn pawagam ada foodcourt


kami amik set family combo dgn harga rm75
pizza saiz besar satu, 4 sup cendawan, 4 air dan 4 buah serta 4 ketul chic wing



boleh tgh mkn ada kump. music dtg nyanyi...
siap suruh kami request lagu lg...


lepas mkn jam 2.30 cepat2 nak go tgk wayang 4D..
sekali dah penuh...
adik still tido..
last2 suruh syfqah n irfan beratur xgerak kat situ...jam 3 ptg panggung penuh dah...
kami akhirnya dpt msk tgk wayang tajuk game racer...
mmg betul2 real...
siap kebasahan keluar dr situ...
betul2 4D..


tgk citer lego race

lepas tu dah jam 4 ptg.... main lagi beberapa games kat situ..
naik merlin challanger ni....

suruh irfan n syafqah naik kuda royal joust

ms ni irfan marah2..
dia sibuk nak naik roolercoster dragon kat sebelah kuda ni
xde sapa nak teman dia naik rollercoster...
dah marah2..

last2.... aku bwk jugak dia masuk ke Lego Kindoms yg menempatkan rollercoster dragon yg panjang ni




pinjam gmbar org di google..
ni la rollercoster nyer..

nak jd citer...aku suruh syfqah n irfan je naik berdua
ms bertur nak naik, rupanyer kanak2 xleh naik berdua
kena ditemani oleh org dewasa,,,pengsan..aku mmg xmau naik rollercoster ni sbb dah serik.
aku mmg akan mabuk nnt...xde choice bila irfan nangis2 nak naik jugak..
n syfqah xde mslh nak duduk dgn ada sorang kakak ni...

naik xsamapi 2 minit...tp efek dia..
aku smapai hampir muntah n lembik kepeningan n lastly hingga hari blk dr bercui di JB khamis tu aku demam terukk ok,

ni la track rollercoster tu

lepas nak rollercoster ada persembhan live kat situ
then main mainan area situ then kami pun blk pd jam 5.30 ptg...
tgk ha... budak berdua ni..melompat mcm org xkurang seinci pun tenaga
ptg tu kami tapau dinner nasi beriani roslin terkenal di JB
n serius rasa dia mmg terBAEK!

n semua tido awal malm tu sbb esok n prepare diri masuk legoland lg utk 2nd trip n mandi di waterpark pulak....daaa



2 comments:

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Related Posts with Thumbnails