Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

klia2 n chatime

ahad lepas 19/10/2014.....
akhirnya berjaya tiba di klia 2....
menghantar si suami yg bertugas di over the sea...haha
(bukan oversea yea.. over the sea yg dekat2 jew....)
selalu dia naik MAS...
kebetulan, tiket MAS abis ke labuan...
so, dia terpaksa bl tiket air asia ke miri dulu then baru amik flight ke labuan...
jadi, merasalah kami tiba di klia 2

still tmbg dr stesen putrajaya ke klia2 xmahal mana
dalam rm6.20 xsalah sehala.... ke KLIA pun RM6.20 gak seorg
kira ok la kan.....
semenjak dua ni dah mcm tradisi lak menghntar papa ke klia utk kerja sambil2 tu melayan anak2 yg sgt excited bila dpt naik train...

kami sampai awal di stesen putrajaya..ada 1/2 jam lg b4 train sampai...
jd kami bergmbar dulu n jln2 sekitar putrajaya central ni...
see..budak 2 org ni jln sana sini sambil m
inum air kotak...


budak cenonet ni dgn aksi dia...

then dlm train...
apa ntah dipandangyer...
dlm train kami dok berinstax.. puas ko...
br lah dpt bergmabr dgn papa diaorg...
papa siap amik sekeping n simpan dlm purse lg...



then lepas 20 minit kot... smapai jugak ke KLIA2

owh ye... ucu ali pun ikut sama...
aku xconfident jln KLIA 2 tanpa teman,,,
dah la 1st time...
kang ada yg sesat xjumpa stesen balik kang

memasing heret barang..
papa siap heret batang pancing... xleh tinggal nyawa dia tu

kalut mamat ni 1st time tiba di KLIA2...
sbb rasa mcm pelik...nape ramai sgt org ni....???


settle check in brg...
papa belanja mkn kenny rogers...
ok lah harga di KLIA 2...
pada aku makann dia semua harga little bit up sikit je berbanding kat KLIA
set family meal KR harga KLIA2 Rm81 w/o tax...

oh ye...
sebenarnyer ms ni lagi syfqah dah nampak lemah..
asyik la nak baring n muka muram giler
ms tunggu papa check in bag pun boleh sempat dia tido...
dia dah nampk lemah..tp dia follow jugak...
mg ni mmg dah standby mental dah ni...
tp masih berdoa jgn la kena warded ke apa...
badan dedar2 eje

syfqah tido mcm adik dia...
adik imran lak.. beg instax mama jd harta dia...
xleh pegang ko.... tido pun nak atas badan dia

then...lepas mkn settle hntar papa
kami pun round2 sekitar KLIA2...
nak kata heaven sgt shopping xpun...
pd aku penuh dgn kedai mkn je adalah....
ko sebt je nak mkn apa..semua ada..
Johhny Rockets pun ada...haha

then dah puas tawaf..
naik train blk ke putrajaya


dlm train xpuas...gedik dgn intax lg...
adik la yg hover..
tgk muka kakak...still ketat je muka dia...
org xsihat kan...
paksa pulak ikut gi tmepat crowded dgn org...


so..kami ke alamanda lak balik KLIA2 tu..
kat sana..jln2 lagi...
xde jln mana pun...
saje tgk2 loomband utk syfqah...
tp mahal2 belaka... aku xde la beli..
sekali diaorg request nak minum chatime
aku xbg...
tp dah menangnis2 muka monyok2...
adik siap guling2 nak minum chatime...
so...bl gak la...layankan...

chatime kami standart xde ais or bkn iceblended

ni lepak tepi kolam depan area tempat mkn tu...
kakak muka senyum paksa je

gmabr akhir sama2...

lepas tu kakak terus flat..
stroller buat tolak dia la pulak...
adik jln kaki...
esok tu... bermula la certia di wad pulak...nnt smabung lg ye..daaa




1 comment:

Lynn Hamzah said...

kakak dah sihat ke? kesian kakak...moga cepat sembuh yer...

Related Posts with Thumbnails