Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Susun atur: Part 1 - shopping di Ikea

bersungguh nak buat program tansformasi bilik ni...
jadinyer part 1 kena gi soping la dulu...

harus IKEA.....
jalan bertiga dgn budak 2 org ni...

suka dorang
katil impian irfan...blm rasa nak bl lg sbb dia xmau dok sorang...


ni antara brg yg aku aim beli....

layankan bebudak ni lagi...

dah round ikea smapai 2 kali...
buat payment....

seterunsya ke tempat pungutan barang ni 

lepas bodek pak guard mynmar n bangla yg ada kat situ...
berjaya susun barang dlm kete...
nak suruh antar delivery ke rmh mcm sayg duit nak byr smapai RM75 tu
sib baik livina lepas nak bwh barang yg berjumlah 50kg tu...

smapai rmh... inilah keadaan brg dlm kete n hasil rembatan...

amik ko....
penuh satu kete...
alhamdulillah..selamat smapai rmh siap jemput syafiqah kat sg. besi lagi ari sabtu tu...

keadan dalam kereta ms aku drive blk dr Ikea ke sg. besi then br balik ke equin...
irfan n imran dok sebelah sana nangis2 n gadoh2 aku xnampk..
stress gak la....tp bertabah...
nasib baik traffic clear... kalau x..lagi aku bertambah stress


owh ye... jgn xtau..aku dok kat ikea + ikano + the curve total hour  hampir 10 jam ok
mmg kaw2 lepak sana....
soping 1st round...byr n simpan brg dlm kete...
then mkn lunch kat Ikano, solat..
then round kat the Curve n last sekali msk Ikea blk utk 2nd round

ms samapi rmh tu...
mmg hazab la nak menarik keluar brg ni ha...
kat Ikea ok lg si mat bangla tolong angkat masukkan.. 
bg upah RM15... save giler..
bersungguh 4 beranak tarik tolak sorong tarik...
akhirnyer berjaya!


so..tunggu hasil transformasi bilik tu nnt ye.... 
tp xla gempak mana lg... bl barang pun basic je...
buat sikit2..ngeh ngeh  ngeh.... daaa


4 comments:

Rizziela said...

Ikea

- dieyana - said...

bestnya..lama sungguh tk ke ikea...10 jam??!! fuh..betul2 sopim nih..kuat betul iela dpt handle budk2 tu dlm ms 10 jam..fuh..tabik spring!

Iela Fazielah said...

-dieyana-: irfan sorang je yg kena handle sbb imran tido lama....hahaha... bg minum chatime, bg mkn nasi ayam kegemaran.... lepak rest sana sini.... tu yg jadi 10 jam.... tp ok je

Farah Izza Shafik said...

eeeiii tak sabo nk tgk transformasi!!

Related Posts with Thumbnails