Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my new black instax mini 50s..my new baby...

owh...
sgt teruja dgn kamera instax sekarang...
lepas sebulan lebih pakai instax 8...
aku cadang jual camera tu n ganti dgn instax 50


nape aku ganti baru??
aku nak lg somehting yg canggih
bila dah bc review n tgk spec..
instax 25/50 lebih canggih sbb dia auto
berbanding dgn instax 8/7s...dia kamera manual
bila on n nak snap gmbar kita pakai instax 8 ni..
 kena set kan ikut kecerahan or kegelapan n outdoor or indoor mood
aku rasa agak confuse sikit disitu
lg pun instax 8 agak bulky berbanding instax 25/50

orait....
utk yg nak tau serba sikit tentang kamera instax...
ada beberapa jenis n version pd kamera instax..

ada instax mini 7s, 8, 25, 50s & 90
utk instax wide adalah instax wide 210

kalau tgk gamabr kat atas...kalau lihat dr segi design..
instax 7s & 8 berada dlm design yg agak trendy sbb dia ada byk warna
tp dr segi spec..instax mini 7s paling rendah sebb dia manual diikuti dgn mini 8
instax mini 25 & mini 50 berada dlm kategori middle sbb spec dia lebih kurang sama..
auto n slim menggunakan bateri CR2
so lebih ringan 
manakala instax 90 design dia lebih classic tp spec dia mmg canggih...
ok....
kalau tgk spec instax mini 25 n 50s...
hampir sama.... tp ada kelebihan pd instax 50 sikit je dr 25

part aku paling suka kat instax mini 50 adalah part boleh set timer, ada port utk tripod socket dan boleh snap 2 picture dalam 1 masa....
3 perkara yg sangat best
cuma xde self shot mirror je...
tp its ok... xde masalah pun...

instax wide, instax mini 8 & instax mini 50s


All features in Instax 25 are available on Instax 50s except Instax 50s doesnt have self mirror. And the added featured on Instax 50s ; has self timer, can be mounted on tripod and take two pictures consecutively. Use 2 CR2 Lithium batteries.
LIGHTEN & DARKEN feature available on INSTAX 25, Instax 50s & Instax 210 only.

so.... itulah serba sedikit tentang instax mini ni...
so lepas timbang tara...
aku decided bl terus instax mini 50s berbanding instax 25..
lg pun aku suka warna hitam..
utk instax mini 25.. hanya ada warna putih sahaja..
adala tmabahan biru or pink or hello kitty edition...tp stil aku xminat

then bila riki2 harga di lazada...
harga instax mini 50s aritu aku dpt grab dgn harga RM350 sahaja berbanding harga asal dia almost Rm500
then...b4 tu aku dpt grab pulak beg baru utk letak kamera n album..
(leh baca di n3 ini: http://mamailahfazilah.blogspot.com/2014/10/kegilaanku-kini.html)
plus bl mini film dgn harga dlm Rm18 sekotak utk filem yg bercorak..
lg la buat aku rasa...eeeeiiii bestnyer!

so..this is my new collection utk instax mini...
kalau korang perasan...
bab gadget..
aku suka sampul or something berkaitan dgn gadget yg berwarna hitam, pink n merah...
xtau nape..tp warna tu buat aku rasa....cool n lebih feminin...

ok..cerita tentang beg instax ni...
nama dia Caiyoule Instax Mini Butterfly Shoulder Bag Pink

apa yg buat aku jatuh cinta dgn dia adalah...
dia sgt chomel uolls....



aritu beli instax mini case utk camera dia betul2 ngam2
lepas snap gmbar dah payah nak simpan gmabr lak
tp bila pakai min handbag yg comel ni...siap leh masukkan sekali mini album instax..
kan senang di situ..... nak simpan extra film dlm ni pun boleh...
senang n chomels....

kesimpulan.... puas hati!!!

antara gmabar2 yg dah di snap...

daaaa...


kepada sesiapa yg berminat nak membeli kamera instax di lazada..
boleh klik link dibawah:


utk bl aksesori instax di lazada..klik link ni:



1 comment:

noorlizanasikin said...

salam perkenalan....
berminat nak try camera mcm tu....
jemput2 jengah blog saya pulak...

http://noorlizanasikin.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails