Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

reunion X-SMKBBS 2014 di tmn tasik metropolitan kepong

salam khamis...
br teringat xup lg cerita gi reunion 2 minggu lepas
nmpk sgt aku mengabikan blog ni
hampir terlupa...tp kena up jugak..kenangan katanyer...

ok nak share picture ber"reunion" dgn geng bas sekolah dulu...
dulu aku sekolah kat sentul
SMKBBS - sek. men. keb. bandar baru sentul
dulu xdpt masuk asrama... belajar xpandai mana
lg pun xtau prosedur nak apply asrama...huhu
jadi stuck dlm sentul dr lahir smapai abis form5...
17 thn membesar di sentul...

ok.. pasal reunion ni aku rasa 2nd time aku join anjuran budak2 sekolah
xsalah dulu thn 2010 / 2011 kami pernah buat kat tmn tasik titiwangsa
ms tu meriah la jugak...siap bwk portluck lg
cuma yg kali ni cmane ntah budak2 arrange
xde sesi bw portluck tp kena byr utk mknn...
pd aku agak mahal... sbb bila tgk mknn xseberapa..rs cam terkilan gak..
tu agaknyer sambutan dikalangan budak2 agak merosot...
er.. mmg merosot sgt..
yg dtg dlm 12 org je...
dulu xsalah hampir 20 org gak la

tp kira kali ni siap join budak kelas akaun, kelas sains, kelas ERT & kelas perdangangan
kira semua ada...
aku siap paksa laki aku ikut sbb aku xtau jalan ke kepong tu
eceli xpernah pun samapi ke tmn metropolitan ni..
kot kalau ada yg x tau, tmn ni tempat org main lelayang
tmn yg sangt besar..
aku siap bwk 3biji basikal budak2 ni...
tanak diaorg bosan nnt mak dia sibuk nak borak
biar budak2 layan diri naik basikal sana sini...
punyerlah seronok n bersemangat budak2 nak pergi
mlm tu dah siap-siap simpan basikal dlm kete...

tema kami pakai bj warna hijau...
so... aku anak beranak mmg wajib la pakai sedondon
aku smapai awal giler..
jam 8 dah ada.
budak2 la..kata nak stat jam 8.30am
aku takut sampai lmbt..
jam 7.00am dah kuar rmh ko...
sekali smapai... sorang pun xnampak batang hidung lg
mostly semua samapi dlm jam 9.30 ke atas...
sabar jelah,.,
yg dok sentul lmbt dtg..yg dok jauh dr serdang, bangi & putrajaya dtg dulu


port memula yg diorg pilih..
sbb aku samapi dulu..aku tukang rikki tempat..
tp ada macha tgk pancing ikan..so...xjd dok kat sini

jadi kami pilih gazebo tepi track jogging ni je... senang
tgk imran..hepi dpt naik basikal


sementara budak2 xdtg lagi..
anak2 aku round basikal la..
seronok diaorg..
naik basikal kat taman...mmg la seronok...
kat sini pun leh sewa basikal tau..
RM10 sejam...

dlm jam 10 mcm tu..ramai dah yang  smapai...
tp makanan x smapai lagi..

dari kiri Ani Rahayu, Afizan, Siti Nur Cahaya, Aku, Syrmiza & Syima


dlm jam 10 lebih barulah tokey makanan smpai
menu Nasi lemak, sanwish sardin & meehoon goreng
air sirap kosong...
sib baik sedap.. tp tulah...xbyk choice.. lauk pun xde...

ms utk mkn dulu la..
semua org dah kelaparan...
tgk anak aku....penat naik basikal... tu yg kelaparan n kehausan






pastu pelagi..ms utk berchatting n bergmabar

bergmabar byk2.... suka!


yg lelak pun x ketinggalan...
hubby join borak..boleh masuk kepala...layan la kan..
lg pun sebaya

dri kiri: Zul fadzli, ahmad badli, safrin, naser n my hubby
mkn n borak2 n mkn n borak lg

yg lelaki masing2 membina badan mcm badang
aduhai...
sib baik aku kawin lelaki yg mmg badan sama je dah 15thn kenal...
xde la rasa pelikkan?>
muahaha....
gamat memasing dgn bini n anak masing2

tgh mkn pun nak snap gmbar..
dr kiri : Aniza, aku, ani rahayu, hafiza & blkg tu ijan
last sekali...
sesi tukar hadiah...
semua org wajib bawk hadiah nilai RM20 
aku mcm biasa... bg tupperware je... suka...
ni sesi tarik no. berebut memasong dpt hadiah


ok... aku dpt apa??
dpt layang2 ko...
ni kes ada yg lupa bl hadiah..
then kena paksa bl ape2... paling koman bl layang2 ni ha...
last2, sendiri dpat...haha

kakak jd wakil mama amik hadiah

lepas tu memasing xsabar nak main layang2..
layan kan.....


dalam jam 11.30 mcm tu...
aktiviti diakhiri dgn bergmbar beramai2
seronok tgk gmbar ni...

insyaallah...dilain hari harap lebih ramai yg join...






4 comments:

mummy_ayu said...

seronok nya dpt bergather2.. :-)

shuweet said...

huhuhu...aku dpt invitation...tapi tak dpt join last minute...kisah nyer tak ramai yang aku kenal pun...ye la slalu hai hai bye bye jek...safrin je la yang wakil

Lynn Hamzah said...

wow...seronok dapat jumpa kawan kawan lama nie...macam macam citer yg akan keluar dari mulut masing masing nanti...hihihi...

iduraz said...

oo..sis batch 1997 ek..kita 1999..ngeeee

Related Posts with Thumbnails