Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bday celebration @ Tony Romas

ok...
n3 nak citer tp asyik xsempat...pakcik bz yo...
haha

ok..last sunday...
spend whole weekend dr jam 11pg smapi 5 ptg di Sunway Pyramid
seperti yg direquest dan dijanjikan
hubby bwk kami mkn di sini


ok dah smapai mcm biasa..
servis tempat cenggini mgm tip top le kan..
bg menan la... pencil kaler la 

 suka budak jepun ni...
pastu sibuk tiup trompet tu...
tgk rupa papa syafiqah...dia suruh diam...jgn tiup bendalah tu...haha

pastu aktiviti mengorder mknn..
serius weh..ni pestime aku mai sini..
agak2 blur xtau nak mkn pe...
aku bkn la peminat kambing mahupun daging..
tp dah dtg tempat cenggini mcm rugilak xorder sesuatu yg jarang2 mkn

so.....lepas order..
mknn pertama tiba...
bg free xsalah


dpt roti dan salad free..
siap leh refill 10 x lg tu roti tu..
tp idok le nak refill byk kali...just 2 kali je 
syafiqah suka mkn roti tu

muka epi syafiqah minum ice lemon tea gelas besor giler...
pun leh free refill byk kali rupanyer.. 

lepas beberapa minit..
 manager restoren dia dtg salam tegur la... 
kami ok2 je... agaknyer nampak sgt ke rupa org xpernah dtg mkn kot..hehe
tp mana irfan ek???
dia tido dlm stroller... 
buat ms ni rupadia mmg xde ye...

ok..makanan yg diorder pun smapi

 ok..menu utk hubby..lamb chop.. 
cuma dah abis mkn br dia tanya...apsal lamb chop dia kering xde kuah..
aku mana la tau... aku bkn pernah mkn kat sini pun
dah tu..aku jgk bkn pernah mkn kambing..sory yang...haha


ni aku punyer menu....
beef rib eye combo...serve dgn shrimps, salad & french fries...

utk syfqah...amik kids meal je..
fish n ship...

lepas tu apelgi..
aktiviti santap menyentap la...


agak2 15 minit mkn mcm xsyok pulak xkejut irfan mkn
so..kejutkan irfan bgn... 
ni muka budak br bgn tido...huhu
 ele..suka dia... hidung dah berdarah sana sini..
dok main cakar2 dgn kakak dia

masa utk adik irfan mkn lak...


last skali....
kunun2 dah abis mkn smbil borak2 tgk org mandi kat sunway lagoon
tetiba dtg waiter dia tanya...
"do u want Ice Cream to serve now"
when u order kid meal, u will get free ice cream...."

oh yeah???baru tau...pelagi..
sila2....

tu dia ice cream...semua cedap2....

dah kenyang perut..
mintak bill....n bayo le..
semuanyer total RM169 xsalah...
ok le tu...
tp rasa sedap lg mkn kat Bubba Gump...
terasa keenakan kentang lenyek dia dgn cookies ice cream dia...

lastly nak ckp..
tq sayang... sbb layan kerenah bini mu yg byk songeh ni...
bkn bini mu ni mengada...
tp baby dlm perut yg teringin..haha...

16 comments:

Nana said...

bole tahan rege makananye
aku xpernah g lagi
tmpt2 gini aku mampu g klw ari2 istimewa je ahaha
klw saje2 nk makan sini xmampu aii heheee
tp serius nampak sedapp
tunggu le esok2 beday amrul ke banje dia mkn sini hhahaa

zailamohamad said...

best kan kalau mengandung sebab boleh minta macam-macam;)

lydzar said...

ahahaha..taktik guna alasan baby ni mmg best..sbb suami konpom tak sampai hati kata NO..hehehe

- dieyana - said...

dieyana pun baru sekali makan tony romas, itupun orang belanja...heheheh. tgk katalog, kecik, datang mknn, mak aii, besarnya burger, fries pun banyak, sampai senak perut nak perabis, dgn order desert lagi...huuhuh. nasib baik desert kongsi...^__^

mummy_ayu said...

pernah gak makan kat sini ngan Net...harga memang boleh tahan..sesekali boleh la..

Iela Fazielah said...

Nana: sbb hari istimewa tu yg request..kalau xmungkin xpegi jugak.. terasa kemahalan harga nyer....hihi..tp mmg best la

Iela Fazielah said...

zailamohamad: mmg best.. kenalak time dia berduit haha...

Iela Fazielah said...

lydzar: guna taktik lama..haha...tp mmg sgt2 berkesan..

Iela Fazielah said...

-dieyana-: mmg portion mknn dia sgt beso... tp tulah skali skala mcm ni boleh le... boleh botak kepala...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: betul tu...skali skala boleh le

mama tisya said...

tony romas ni femes ngan ribs..kita suka...lg 1 onion ring...

alyyani said...

kak, kita sama la. sy rasa sedap lagi bubba. tp wan suka gila dgn tony ni. tp ribs dia mmg best la. kalau pilih nak mkn mana, sy pilih bubba. yg penting lg murah! :D

Iela Fazielah said...

alyyani: ribs dia mmg best..syafqah mkn byk ribs tu... tp dr segi rasa mmg bubba bestla... pastu portion mknn kat bubba pun byk..

Iela Fazielah said...

mamatisya: insyaallah next time kot berkesempatan mkn kat sini nak rs onion ring tu..tgk burger dia mcm sedap je

SyaNa said...

kalo mkn sini mmg manager akn kejap2 dtg tny ok ke tak
kadang rse iskhh sebok btol la ko ni
hahahaa

Iela Fazielah said...

syana: ooo yeke... dia xde keje kot.. kitaorg ingat dia cam muka org xpernah dtg.. tp kira ok la...sgt ramah

Related Posts with Thumbnails