Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

irfan kena chicken pox!

salam ari jumaat kengkawan...
huhuhu....
dugaan lagi buat aku...

jam 11.15pg cikgu taska irfan msg
msg berbunyi: "kak, badan irfan ada bintik2 merah mengelembung dlm dia ada air penuh kat bdn dia"

xyah pikir byk la... sah2 dia kena tut!~

lepas bc msg terus call papa irfan yg br arini ari ke2-3 stat keje...
sila bgtau boss awak anak awk sakit ye..
sila prepare cuti utk next week...
wife awk xde cuti dah...
ditambah dgn wife awak tgh preggie ni

jam 11.25 am terus stat enjin gi jemput dia...
now...tgh tunggu turn nak jumpa doktor amik ubat..
sib baik stat kena ari ni jumaat...
esok lusa cuti...

br plan nak amik injection anti chicken pox
dah terkena dulu...
xleh nak plan...mesti cepat je penyakit tu dtg dulu...

kunun opismate br ajak amik utk anak kami yg agak sebaya...
kat opis aku ni injection br rm60-70 xsalah utk 1 dos...
ingatkan hujung bln nnt nak amik...
huhuhu...

mak stress kejap rasa dah

14 comments:

lydzar said...

cian irfan.. get well soon ye. tp rasanya boleh handle sbb dh ada experience anak kena cikenpox. papa irfan ada..mintak tolong dia je jaga hehehe

- dieyana - said...

huhuhu, irfan pula kena ciken pox...

Nana said...

adeh,...sian nye
riso nye klw anak aku kena ciken pox
klw dah besar xpe
tp kecik2 ni sian tau
kita yg beso ni pon rasa xselesa kena ciken pox apa lg budak2

alyyani said...

alahai kak. syafiqah dah kena ke?

MamaYatie said...

aduhhh...mmg stress..cam saya la last month...abis satu family kecuali nurin...unpaid leave yer...sib baik sarah kena sama ngan sama..jadi time tu MC..huhu...

Iela Fazielah said...

lydzar; mmg akak suruh dia yg jaga.. akak dah rasa stess sgt ni... rasa semakin letih

Iela Fazielah said...

dieyana: itule....

Iela Fazielah said...

alyyani: syfqah dah pernah kena umor 2thn dulu... xrisau dah...now turn irfan pulak

Iela Fazielah said...

MamaYatie: kena beramai2 lg bagus dr kena sorang-sorang. tp ila harap ila xkena w/pun pernah kena ms kecik2 dulu..skrg kan antibodi xbape kuat

Iela Fazielah said...

nana: kita beso2 ni la sgt risau kena.. nnt parut tinggal kesan terus xlawa kan...hehe... tp mmg kesian la kat anak2 kalau kena...tergaru2 sbb gatal n paling kesian bab mkn...

zailamohamad said...

banyakkan bersabar ya..zaila haritu pon anak-anak zaila (haziq & husna) kn chicken pox ms zaila dalam pantang so merasalah menjaga anak2 tp seminggu lepas diorang pulih, zaila pula kn chicken pox..masa tu sedih sangat2..sudahlah dlm pantang lg, sakitnya allah saja tahu..sampaikan ashraf kn hantar ke nursery sebab doktor nasihatkan jgn ada direct contact sebab tak nak jangkit kat baby, maklumlah masa tu dia masih kecil lagi..huhuhu

apa2 pon banyakkan bersabar ya..ibu mengandung jangan stress sangat;-)

.:nhalilah:. said...

Sian irfan... Get well sonn... Bila anak sakit, mak la yg susah hati kan...

sall said...

ciannya irfan. elok la kena masa kecil parutpun senang nak pulih buatnya dah besaw dpt demam ni compom parut susah mau hilangkan.

shanizan said...

ila,jgn lupe bg mandi dgn air rebusan daun mambu,petua org tua2 bg campak tu cpt kuar n x jd parut..

Related Posts with Thumbnails