Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke Openday Smartreader Kota Perdana

al kisah..
hari sabtu lepas..
lepas blk bl hadiah mama n brg dapur..
jam 3 ptg kami ke Smart Reader Kids cwgn Kota perdana
dekat sgt dgn rumah..
siap la berjanji2 dgn jiran si Ain..
kunun2 nak tgk mcmmana rupanyer SR ni..
nak tau jugak bape la kadar byrnnyer..
sbb dgr citer sgt2 mahal....

tp w/macamanapun.. jom jln2 survey dulu...

ni la rupa taska SR nyer... gmabr aku d/load dr fb SR ni je

ok..kat sana byk gak aktiviti diaorg buat ms open day tu..
ada sesi ceramah utk parent...
slide show aktiviti peljar di situ dan xketinggalan....
aktiviti utk bakal student pun ada...

antara aktiviti yg sempat syafqh join sementara tunggu mama fiqah dgr ceramah...

1. mendeco cup cakes sendiri





tgk ha.. suka giler minah ni dpt deco cup cake sendri..
teacher kat sini bg sorang 2 biji cup cakes...

pastu naik atas pulak
sementara aku dgr taklimat..
syfqah join mewarna kat bilik lain..
papa syfqah dok borak dgn salah sorang jiran Paragon...


bertambah2 suka la budak pompuan ni...
lepas dgr taklimat..
kami ke bilik lain utk dgr pasal yuran dia pulak..
part dgr amaun yuran ni yg seram sejuk je telinga menadahnyer..

just secara kasarnyer...
utk umur syfqah yg nak daftar utk 6 thn thn depan..

Yuran pendaftaran (buku & lain) : RM 998 xsalah
Baju n Kasut : harga lain dlm rm35 xsalah
pastu yuran leh byr lumpsum or by quaterly..
part nak byr lumpsum tu yg nak nangis tu... almost RM3K ok..
kalau campur yuran RM4k...
aiyoyo...
kalaH anak nak masuk U ngko....!

tp kalau kira monthly dlm Rm270 la..
tp lom campur utk transit dan taska ptg di tempat lain...

tp kami still berkira2 lagi..
but still dah byr yuran booking Rm100...
rugi lak xgrab...
mana tau next year rezeki syfqah skolah kat sini..
kalau x mungkin akan stay di Tadika Ho atau bertukar ke Little Caliph kot..
masih berkira2 lagi..

last skali sblm balik...
mkn2 dulu... 

tula bak kata papanyer syfqah...
nape perlu tukar sekolah....skrg xok ke? ok pe..
tp aku yg nak tukarkan.. kasi dia byk pengalaman sikit..
tp tulah... harus timbang tara dulu..
next year yuran byrn anak2 pun dah bertambah sbb anak bertambah...
mungkin kami terpaksa gajikan maid kalau nak jimat...
tp tgkla.. masih berkira2.... byk lagi nak dipikirkan...

itule kisahnyer....

8 comments:

alyyani said...

best nye design cup cake. tu la kak, mcm akak ckp, kitorg ni anak tgh 2, bole la. esok2 dah tambah2, kena banyak kira2 balik. little caliph kat mana kak?

- dieyana - said...

nak tukar smart reader pula ya...erm.... banyak juga yuran smart reader ya..little caliph bagus juga! tak try survey Genius Aulad? Setakat ni, GA tadika swasta yang paling murah. insya-Allah..:-))

mummy_ayu said...

mak oi..bukan main lagi yuran dia..tapi ye la..untuk anak2, kita alwyas nak yg terbaik...

MamaYatie said...

mak aihhh...mahalnya...huhuhu...GA takder ke kat sana? GA pun ok, yuran dalam RM1+++ tak silap...monthly RM2++ juga

lydzar said...

hhuu tercekik leher ni haa bila tengok yuran tu..dan biasanya Smart Reader ni located kt shoplot je, tu yg tak berapa berkenan. tapi yang kt kota perdana ni jenis rumah landed..lbh bagus la agaknya

alyyani said...

mama yatie : GA takde kat area SK. yg ada CIC.. yuran GA RM230 kan?

MamaYatie said...

Alyyani: ooo..yer ker..tak silap akak RM238..kat BSP pun belum ada, terdekat kat putra height tp rasa tak harap lagi nurin nak ikut transport..plus budget tak brapa nak besar...hahaaa...mmg suka sngt tngk perkembangan anak kawan yg duk GA

Iela Fazielah said...

alyyani: CIC tu ape ek?

Related Posts with Thumbnails