Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jalan2 soping kat JLN TAR

salam semua...
just nak share gmbar bersoping sakan khamis lepas kat jln TAR
ada 2 org opismate plan nak soping bj...
aku tumpang nyebok...
so....terus apply EL utk gi jenjalan tu..
lama weh xturun KL...
turun ke Jln TAR lak tu...
last year pergi dgn hubby sbb nak bl bj melayu anak n hubby
tp tau la...jln dgn laki sendri..xdenyer nak menjelajah semua kedai kat situ
kalau dgn kawan pompuan...
semua ceruk n tempat kami masuk

certia haritu drive dr upm ke stesen LRT bandar tasik selatan
then turun kat masjid jamek n berjalan dr situ turun ke arah sogo..
kami jam 9.00 am dah ada kat jln masjid india...
round2...then jam 10.00 am srapan pagi di restoren yasir xsalah depan jakel...
mkn roti canai je...

then masuk jakel... hamik ko..soping sakan kat situ 
samapi lupa nak snap gambar..
aku bl kat 4pasang kain 

dari situ jln2 lg kat kedai2 bj sekita jln TAR pulak

masa kat sini dah nyesal sikit sbb dah berabis kat jakel...
aduhai...

kat kedai kain ni lagi la...
tgk design dia.....cantik kan?

baru RM50 sepasang...
kalau ada batu rm55 je sepasang

baju kurung dah siap Rm80...
aduhai rugi ooo 

then masuk muaz pulak....
bersungguh opismate aku bl baju blouse n tudung murah2 kat muaz ni


tgk ni ha... beli blouse beriya2...


aku sempat la masuk globe tgk langsir..
tp xde yg berkenan....
last sekali kami masuk sogo utk lunch..
bl la selai bj blouse baru utk bwk gi jln..
jam 4ptg kami gerak blk ke serdang
kesimpulan... penat!
sib baik gi waktu belum puasa...

6 comments:

mummy_ayu said...

dah lama tak ke jalan Tar..

Didie Kamila said...

pernah pg sekali je rasanya..tu pun 2 thun lepas..byk sngt smpai x tau nk pilih..huhu..

syawalsimpsons said...

akk...bestnya..cantik la baju tu...akak ni kedai kat jalan kat mana...kasi hint la sikit..alamk cantik tu...tu batikkan..nak cari batik, tp murah N nice...

Naemah Umi said...

umi pun dah lama tak ke sana...susah kalau berfamly ni huhuhu...eh eh cantek sgt kan tu....bak kata org kain dgn pompuan tak dpt dipisahkan ekekeke :D

Rizziela said...

harus terjah juga ni ke Jln Tar..cantik kain2 tu

Iela Fazielah said...

Suraya: kedai kain ni di lorong tengah..camne nak ckp landmark ye... kira dr masjid India tu bangunan sebelah kanan masjid india..lalu ikut lorong tengah... kalau depan masjid india ada wisma yakin kan...

Related Posts with Thumbnails