Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

deco: new carpet for living room

ok....kita masih dlm mood deco2 nak transpom kaler utk living hall
tp brg beli satu2...
slow2...
haha...

xbyk perubahan pun...
ok...kesinambungan cerita gi ikano n ikea aritu..
selain bl throw blanket konun buat cover kerusi...
aku ada bl karpet
konun nak karpet bulu2 stok mcm karpet merah dulu
tp kali ni xde kaler hitam mau pun kelabu yg murah jenis low pile tu
ada karpet kalau bulu2...tp high pile harga RM499 ko
xyah la bl jawabnyer
aku ada jumpa hitam high pile  (hinnerup rug) tp ada design...
cantik jugak..
tp mcmmana aku leh ikut ckp syfqah suruh amik design bunga2..
kaler hitam lg tu...
owh ye..mungkin sbb tgh sale dpt diskaun RM50 kat situ g buat aku rasa karpet tu sgt lawa n matching....haha...boleh???
boleh aje....hahaha....

ok.... tp korang bgla komen ek nnt..
kalau rasa serabut n gelap... dan xsesuai...
aku kena cari karpet kosong la jugak
buat masa ni...mata rasa mcm...
owh....nampak seswai.....
kena lak carpet tu lembut giler!!!
serius xtipu....sedap dipijak.....

jom layan gmabr jln2 kat ikea sblm kita tgk hasil tukar karpet br dan kedudkan thraw blanket tu ye...


ni memula smapai
hubby malas jaln...
sekali tgk2 dah xde dah...

dah puas round....
tiba masa nak byr...giler ramai org...
sejam ada kot beratur nak byr je...

budak2 smapai memanjat kebosanan...

xlupa....aku dgn hasil tangkapan....

ok... apa aku bl...

n update terbaru rupa living hall aku yg shomells giler ni...

tu dia....
carpet comel....
kiki

nama dia akerkula rug RM199
sale tinggal RM149...jimat rm50 disitu...



dinding masih lom jumpa wallpaper yg sesuai...
kalau nak cat sendiri terasa sgt malas di situ....
plan nak cat kelabu...
tp bila tu????bila???
ya Allah...malasnyer...
kalau tukar wallpaper cost kurang RM600 tu...
ok..hold dulu...


pandangan sisi tepi...
mcm xnampak perubahan sgt...



yg throw balnket tu aku xtau nak gayakan....
memula aku bentang je atas sofa mcm tu

so...lepas bc smlm..
kali ni aku bentang kain tu mcm dibawah

ha...br ada mcm lain sikit kan???

ok....ini je small changes yg aku buat....
ada niat nak tukar meja kopi dll...
tp one by one ok....
byk ms lagi...

td tgk kat web ikea ada rug kelabu br masuk...
rasa mcm nyesal lak dah terbeli carpet hitam tu...
cam cantik je...

olhom rug RM199 low pile...

yg ni la rug yg memula aku nak beli...tp syfqah suruh amik karpert bunga tu
hinnerup rug - high pile RM199 



ok..komen sikit...kot ada apa2 aku leh improve....
tqia..daaa


4 comments:

syawalsimpsons said...

cantikla karpet akak...suke3...

- dieyana - said...

cantik macam tu iela, simple..Diana mmng suka yang simple2 je..nmpk moden. mungkin kat dinding tu nanti bleh letak wall appear yang corak simple juga, tk serabut..hihiih...

mummy_ayu said...

nice..suka tgk langsir Iela..cantik!!

adianiez AIDA said...

kelabu tu cantik :)
simple...

Related Posts with Thumbnails