Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

musim durian...

wah....musim durian dah dtg semula
ingat lagi awal bln 4 hari tu ms belum musim
teringin sgt nak mkn dorian
irfan la.....sanggup bl sebiji smapai RM40
lani...melambak2
boleh dpt serendah 3 bijik RM10 kat area rmh

tp yg kali ni xbl pun
pak mertua bg durian dr dusun trolak
sedap budak2 mkn
selalu tiap2 thn turun dusun buah2an bapak kat trolak..
last year xsalah siap berkelah lg tu kat situ
insyaallah.... nnt leh la gi lg...


kenangan kutip durian 2012 di dusun trolak


ni aktiviti mkn durian mlm smlm
terlupa sebenarnyer
tp irfan la...kata hantu durian
dia xkan lupa la durian tu...haha

tgh2 diet ni...
leh mkn seulas dua je
nmpkanyer....nnt kopek n masukkan dlm bekas n simpan dlm freezer...
isi bukan main byk durian ni....



3 comments:

- dieyana - said...

sedapnya, kat sentul pun nmpk dh bnyk, teringin nk mkn, tapi bln posa, cepat aje kenyangnya selepas buka posa.

syawalsimpsons said...

adoi sedapnya derian kakak,....nak gak makan

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedap buat serawa durian tu Ilah..
Makan dengan roti jala..
dah musim kat kampung ye..
bestnya kutip durian bila dengar buah durian tu gugur..

Related Posts with Thumbnails