Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kisah kenduri kawin di penang

Assalammualaikum...
wah...lama xbersiaran...
lama betul cuti...
cuti menggemokkan badan...haha

ok...kita stat dgn cerita cuti2 ke utara aritu dgn citer menghanatar pengantin lelaki ke rmh pengantin pompuan...
adik hubby yg ke6 kawin dgn org Jawi penang
aku gelar pengantin muda sbb lom abis belajar dah kawin ok...
adik hubby bakal doktor n isteri dia bakal ustazah...
panjang reasonnyer nak kawin awal...
tp xpe... duit sendiri byk...
silakan....kami sokong je....
dedua pun pelajar top scorer....xde masalah la...
dah final year pun....

so...kami dr KL bergerak  asing2 pada hari jumaat aritu
seawal jam 8pagi kami gerak dr rmh...
brg siap pek utk 4 hari sbb abis kenduri kami plan nak jln2...
dah alang2 jln jauh kan....

seronok selfie dgn anak2....


ok...kami sampai di Penang jam 12.30 tghari
nnt aku citer jln2 penang ye...
xde pe pun
kami kena berkumpul di homestay jam 5ptg
sbb jam 6.30 ptg kami dijemput ke rmh pengantin utk mkn mlm disana
alhamdulillah...
dr pihak kami 8 kereta jugak la yg dtg...

majlis nikah diadakan di Masjid berdekatan rmh....
jam 9mlm kami dah tunggu tp tok kadi lambat sikit
ada ceramah katanyer...
dan pengantin yg nak dinikahkan pun ada 2 pasang termasuk adik ipar aku ni


kami2 bergmabr sebelum majlis bermula
pengantin dgn mak dia...
belah sana yg ramai tu belah pengantin satu lg

ni mmg fav aku...
selfie...haha


alhamdulillah...majlis berjalan lancar... jam 10 kot br stat..
tok kadi pun xbyk celoteh...penat agaknyer..
adik ipar sekali lafaz dah sah...


berpelukan bapak mertua aku ni peluk anak jantan dia...
lg sorang dah lepas jd suami org...
cuma lom abis belajar je lg...
ada menantu..comel je....


lepas abis nikah majlis batalkan air sembahyang...
adik hakim serahkan mas kahwin n pakaikan set brg kemas pd isteri....
gamat la jugak...
bak kata mak sedara kami...
belah kanan pengantin lelaki semua lelaki yg dtg..
geng2 doktor...
belah kiri pengantin lelaki geng2 cikgu sbb kwn2 pompuan isteri dia n mak2 sedara n ibu kami pun cikgu jugak...

majlis tamat n kami pun blk rmh homestay utk berehat...
xde majlis bergambar sbb memasing dah letih...
pengantin pompuan pun xbape mesra sgt....
baru kot....tu yg xbape ramah....haha

esok pg ada sarapan pg dirmh pengantin pompuan lg..
tp aku xpergi....malas...
tp tgahri jam 11.30 kami dah ready prepare pengantin...
jam 12.30 rombongan pengantin lelaki dah smapai di rmh pengantin pompuan
serba purple kami anak beranak.....
pengantin lelaki segak berkeris bagai...
tp jln laju giler...
rombongan tertinggal kat blkg...
kan aku ckp pengantin muda...
xde segan lansung.... jln laju 40km sejam....haha...


then pengantin pompuan dtg n salam...
xde majlis aluan kompang bagai/..
majlis simple je

ohye... hubby jd jurucamera pd hari kejadian...

kami mkn beradap beramai2...

then...
bergmabar bersama family 

inilah adik beradik belah hubby...
hubby sorang badan paling beso...
adik2 lain dia kurus2 je...haha


xlupa....gmabarp engantin laki bini....
cantik pelamin

family aku dan pengantin

dan last sekali...
keluarga besar kami kini...

tahniah pada Zul Luqman Hakim dan Nurul Atiqah 
insyaallah..kenduri kahwin belah lelaki akan diadakan pada awal bulan Disember nnt....
daaa...
nnt sambung citer jln2 ye...

2 comments:

adianiez AIDA said...

tahniah kpd pengantin :)

- dieyana - said...

selamat pengantin baru...

Related Posts with Thumbnails