Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Pergi check up Irfan di HPJ

Hari khamis lepas aku n hubby ke Hosital Putrajaya bw Irfan gi 1st check up utk tgk progress perkembgn Irfan sbb dia baby prem...... temujanji Irfan kul 9.30 dgn pakar telinga.... nasib baik org xramai n keadaan x sesak..... cuma aku n hubby ambil lgkah berjaga2 pakai mask.... mklmlah dtg tempat org sakit... takut berjgkit lak....

1st jumpa dr pakar telinga utk cek tahap pendengarn irfan.... alhamdulillah... dr kata saraf telinga irfan berfungsi dgn baik.... xde mslh.... kami tanya kenapa mesti bayi prem kena buat check up mcm ni..... kata dr. tujuan cek ni sbb bayi2 prem ni lahir x ckp bln.... n semua organ2 dia xberkembang dgn sempurna lg... tmbhn pulak kesan penggunaan ubat antibiotik dan jaundis ms dlm NICU dulu boleh beri kesan pd deria pendengaran dia n oksigen pulak beri kesan pada pembentukan mata... ooo... baru lah kami faham.....


ni gambar dlm klinik pakar telinga.... tgh tggu dr. masuk utk buat ujian pendengaran..

pastu... dah habis check kami ke klinik pediatrik pulak utk jumpa dr. pakar.... lama lah jugak kat sini.... lepas register gi ke tempat timbang berat baby... alhamdulillah.... 20hb 8 berat irfan 5.66kg... panjang 58cm

Sehingga harini..... kata doc walaupun Ifran dah hampir berumur 4 bulan, tp kalau ikut perkembangan mengikut tarikh sepatutnye dia bersalin dia baru je berumur 2bulan 1/2.... no wonder la irfan lom boleh golek2 lagi... tp irfan dan pandai senyum n mengagah.... xpe la.... lambat sebulan je... yg penting dia sihat dan mengikut carta tumbesaran dia.... semuanya normal..

Irfan suka tido kalau bawa gi jalan-jalan....



No comments:

Related Posts with Thumbnails