Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Sepetang di Alamanda

Hari selasa smalam saje je ajak Syafiqah & Irfan gi Alamanda.... mamanye ni malas masak... so kami bersiap n start kete ke Alamanda.... 10 minit je dah sampai..... tp ms dlm kete, Kak Long Syafiqah xhenti2 membebel sbb dia xnak dok kat carseat dia... mama malas layan....

Sampai je terus gi McDonalds... jam baru kul 2... so kami beli set Big Mac n tukar air kepada Milo ais tanpa ais (mama xleh minum ais lg n syafiqah batuk nanti).... Syafiqah pulak, mama belikan dia sunde kon baru dia senyap!!! kami mkn burger kongsi bkn sbb nak jimat duit tau..... tp syafiqah mkn mmg xpernah habis, jd mama dpt idea, beli Big Mac, Fiqah mkn roti n burger bahagian atas, mama mkn yg selebihnye bahagian bwh.... kan senang.... x la membazir....

Inilah aksi syafiqah... muka mama xde ye....



okeh... dah kenyang makan, kami jalan2 pulak.... syafiqah kata nak naik kereta mainan... okey... byr singgit je dah dpt round2... hehehe.... layanz.....



Pastu.... kami jln2 window shopping..... mama rasa nak beli baju utk fiqah.... tp sayang nak kuar duit.... tunggulah hujung bln nnt ke.... last skali, kami gi MPH.... tgk buku n baca buku kat situ.... b4 keluar, mama blkan 1 buku mewarna utk Fiqah.... dah nak kul 4... kami balik sbb mama x bw stok susu lebih utk Irfan.... nanti susah mama nak drive balik kalau irfan dah bgn nanti.....

Akhirnye.... habisla sepetang hari kami di Alamanda..... sampai rmh.... Kak Long Fiqah x sabar nak kaler buku warna nye... mama laks.... sibuk layan adik Irfan yg dah bgn.... lepas tu mandi diaog berdua sblm papa balik keje kul 5.45 nnt......






No comments:

Related Posts with Thumbnails