Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Shopping baju raya....

Dah 4 hari aku xjenguk blog nie......bukan pe.... since awal puasa hari tu sampai la ni.... bz skit.... puasa pun dah 5 hari n mcm2 aktiviti aku dah buat.... yg paling best mestilah shopping.... my fav activity.... kuang... kuang...kuang...kuang.... puasa br 5 hari tp dah soping bj raya awal2..... bukan pe... sbrnarnye aku xsempat pun nak bl bj n hantr tempah... jdnye baik bl bj dah siap.... kalau nak bj siap kena soping awal2...nnt saiz n design lawa2 sume dah kena kebas org betul x......

jd nye... hari selasa smlm... aku dan bertemankan ibu mertua ku... n kakak ipar ku.... kami gi Jln TAR utk perabih duit kat situ.... seronok tp penat!!!! Cerita penat ni bkn sbb berpuasa n byk jln tp sbb aku kena bwk Irfan gi check up kat klinik seri kmbgn umor 4 bln yg aku ingat kena gi besok (rabu) tetapi rupanye harini (Selasa).... spatutnya planing soping gi pg kul 10 dah jd kul 2ptg sbb settle bw irfan gi klinik kul 12.30 tghari......

ok... cerita nye kul 1 dah kat lrt sg. besi.....kul 1.30 smpai terus solat dulu... kul 2 terus start soping dimulai dgn butik Gaya Warisan Collection (my fav butique every year) sbb aku suka bl bj batik sutera utk jd bj raya... alasan nye boleh pakai kat ofis setiap hari khamis.... hehehe Dlm LRT ms ond d way nak pergi KL with MIL n SIL

ni je gmbor yg sempat aku hambik.... pastu dah syok soping... dah tak ingat nak ambik gambor lagi... hehehe... kat 2 jam dok cari n pilih baju aku kat butik gaya warisan tu... belinye selai je... MIL yg bl byk... pastu gi Semua House... aku xbeli pape kat situ tp MIL & SIL yg beli brg....

next ye... beli bj melayu Irfan kat butik Jln TAR... hehehe.... buatan kemas n ada saiz SS utk baby... suke sgt!!! tahun ni ingat nak pakai kaler GOLD tp xjadi.... aku pilih kaler BIRU Terqoise.... bj kurung Fiqah xjumpa yg kaler mcm yg aku nak... last skali gi SOGO..... MIL yg belikan baju utk cucu2 nye... aku xtau nak beli ape....lg pun jam dah kul 5 lebih...

Last2 kul 6 br smpai Sg. Besi balik..... hantar MIL kat rmh.... kul 6.30 aku smpai Serdang n jemput Irfan kat rmh pengasuh dia... kul 7.15 br sampai rmh.....hubby dah bising sbb balik lambat... nasib baik dah beli nasi Beriani INSAFtadi n air soya kat LRT... inilah menu berbuka aku harini....

paling sadis hari ni gi soping... aku dgn sengaja xbwk breastpump!! xharu dibuatnye!!! last pump kul 5.30pg... mcm nak pecah B**** aku dibuatnye.... sumpah lain kali aku xkan tinggalkan kau whai B/pump ku....

dan harini aku skali lagi sambung soping cari baju kurung fiqah kat PKNS Bandar Baru Bangi pulak...n aku ketemu.... kain jenis Thai Silk.... n pastu gi Alamanda lak... beli la lagi sehelai gown utk fiqah kat Parkson....
sekian cerita soping ku utk kali ni... meh layan gambar...

Masa gi bl bj fiqah kat Alamanda (hari Rabu)





3 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

wah...setel dah ek satu bab. kee ade lagi yg tak beli?

akak ni...baju budak2 tok derang dah siapkan dah. yang extra2 tak tau nak beli bila. tapi tak pe..jalan TAR tu dekat je ngan skolah. bebila masa leh turun beli. hehe

nza said...

bagus lh dh prepare awal2. xle kelam kabut nnti. kak nza blum ready pe2 pn lg. mmg tiap2 thun kak nza jahit sndiri baju ank2 dara tuh. alahai sk dh nk buka but kain blum beli lg.

Iela Fazielah said...

Ibu ZAAZ: tinggal kasut fiqah je xbeli lagi... best la bj raya tok tlg jahitkan... adik ila tailor tp xconfident dia leh siapkan sbb byk beno bj dia amik tempah....

pastu jln TAR mmg best... mcm2 ada kan...? akak ngajar skolah mana ye?

nza: mmg kena prepare awal kak sbb next week sy dah stat keje balik... mggu ni last sy bersukaria... hehe

terror akak jahit bj ye... thn lps pun sy ada jahit bj sendiri tp xsiap2 smpai skrg... ntahapeapentah sy nie... hehehe

Related Posts with Thumbnails