Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti harian

setiap hari...
inilah rutin harian sy dr jam 9 pg smapai 5ptg....

lepas mandi semua..time utk si bambam ni tido....
skr rutin tido xleh bergantung kat nenen mama dah...
nak mengempeng dgn mama..mlm2 je boleh..
kena ajar tido tepuk...kang nak antar nursery nnt payah cikgu nursey nak uruskan...
alahamdulillah... lama2 dia ok je tido kena tepuk ni
tp syaratnyer kena la meniarap ye...

ha...dah terlolap pun....

sambil2 tu...bila anak dah lolap....
i pun angkat CD dijemuran yg dah kering utk masukkan insert dan liner dan lipat...
nnt tiba time nak pakai amik je terus...
owh buat ms ni kena basuh tiap2 hari...ssbbnyer CD 8lai ni la pakai ulang2...
nnt ujung bln kang br tmbah koleksi lg...

owh.. ni rutin harian xleh tinggal..
smabil melipat n menyusu anak smabil bc blog n jenguk2 kat FB kan
bln ni terlebih download asyik tgk youtube pasal madela FS...dah lombab dah PC
pasalpe.....pasal dah smapai limit da..
.tunggu cut off date internet maxis 17hb ni br la laju blk tenet ni

  
n lastly....cukup time je...ms utk pumping susu anak...
yelakan...anak awak tu minum 3.5oz every 2hours..
dah maknyer jd mcm lembu sebb every 2-3 hours menglembukan diri ni..
tp xpe.....ai suke...sbb ai dah pakai freestyle..hehe
dulu kot pakai spectra...sambil pump sambil kerut2 muka sbb puting sakit kena tarik...
skrg... tiada lg... jimat ms lg tu...
lgpun kata freestylekan.. smbil pump leh taip n3...xpun bc novel..
wah...mcm2 gaya leh buat..huhu

itulah kisah hariaan ai....daaa

6 comments:

- dieyana - said...

sama la, anak2 dieyana dulu, kecik2ajar tidur bawah, n tepuk, lps tu diaorang suka tidur tiarap...alhamdulillah, tk payah tidur buai...

wah...seronok berfreestyle skang ya...macam2 gaya ada... ;-))

syiela said...

comel je...

guna cd kena rajinkan.. sya guna kejap je hr tu lepas tu dah tak mampu :(

adianiez AIDA said...

suka baca diari ibu yg berpantang. all about baby & susu ibu nyer :) can't wait bila nak bersalin ni...

Nadra Farissa said...

skejap jeks rase dgr news ilah bersalin.. now dah bam bam dah baby... kiss kiss.. :)

Iela Fazielah said...

-dieyana-: betul tu dieyana..mmg xmau ajar tido buai..payah nnt kalau nak kemana2.... :D skrg ni mengepam dgn pelbagai gaya..hehe

MamaYatie said...

senang jer baby tido ek...anak2 saya pun gitu,tak ajar buai bagai...

tak leh blah ayat ilah..mengelembukan diri...hahahaaaaaaaaaaa

Related Posts with Thumbnails