Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my new crocs sandal

lama giler xsoping kasut ni..
lebih2 lagi kasut crocs..
xsalah aku...setiap kali lepas bersalin...
mesti aku bl sepasang sandal crocs baru utk pakai...
la ni...bl lg sepasang..
yg lama dah buruk no dah...
ada sepasang yg last aku bl dah terkecut pulak...
manala aku tau sandal crocs ni xleh jemur kat tgh panas tghari...
nnt dia jd kecut...terus sempit dah..
tp kekadang pakai jugak..

ni br lepas blk dr Jusco Cheras Selatan..
soping kasut Crocs kat situ je..
aritu dah terjah Midvalley...cantik2 kasut kat MV..
tapi byk saiz xde..aku pakai saiz 8
kat Jusco Cheras Selatan ni design lain yg ada...
design yg aku berkenan kat MV aritu kat Jusco CS xde pulak

ok...ni hasil belian tadi...
xlupa sepasag utk syafiqah jugak..kasut dia mmg dah rosak abis dah...
bl kasut nth ape2 jenama ni 2 bln je pakai ok..lepas tu dah nmpk  buruk dah..
baik pakai crocs ni ha.....nmpak cun n kemas je sepanjang masa


kasi zoom sikit kasut aku bl ni

springi flat RM 169
bl yg murah2 je...yg cun RM200 keatas... syg duit nak byr...
kasut ni best..leh memeri..seswa idgn kaki aku yg jenis mcm kaki itik ni...

syfiqah punyer jenis crocband slingback girl..RM129

kalau ikutkan..
hari tu yg kat midvalley punyer kasut utk syafiqah lg lawa..
aku berkenan sgt...boleh buat kasut raya skali...
nyesal pulak xbl..aritu punyer yg ni


dazzling des....lawa giler...tp kat crocs jusco cheras selatn ni xde la pulak...

kesimpulannyr.
nak bgtau n ingatkan korang2 yg ada crocs ori tu..
JGN JEMUR KASU CROC KAT TENGAH PANAS OK...NNT KASUT KECUT!!
sbb kasut ni getahkan....
1 lg tips kata budak kedai croc tu..
kalau kasut croc kita lama2 rs cam dah longgar..senang je..
amik HAIR DRYER...pastu PANASKAN KAT AREA YG LONGGAR TU...
nnt..dia kecut balik..
tu rahsia dia ok..
daaa

6 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

eh, baru tau ni..
oo, taleh jemur ye..
sy ada bli br ni, 2 pairs only 100 hengget, menas 50 hengget je spsg..
gilak murahkan..
bli lily hello kitty tu & carlissa.. =)

mamalieyna said...

ooh gitu eh..taktau sbb tak pernah beli yg ori..=P...sayang duit...hikhik..

salam rindu...lamanya tak ber BW..huhu

Iela Fazielah said...

Leily: hi leila...beli mana murah tu... yg ila tau ada 1 crocs outlet kat mines..leh dpt RM60 sepasang..tp pakai kejap tercabut sana sini butang dia...

- dieyana - said...

crocs dieyana dh ketat, hikhik, kaki kembang kot..nk cr bata comfit pula.

Iela Fazielah said...

dieyana: mestila ketat..kaki awk kembang bersama2 dgn perut tu..hihi.kena pakai sandal lain la nampaknyer

Yati Mag Sob said...

kalo nak beli crocs, beli masa befday kita atau sesiapa yang kita bawak masa nak shop kat crocs.. +-7 days from befday date is acceptable.. dapat 30% off :).

Related Posts with Thumbnails