Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

review CD lunatots

salam semua....
sejak dok rmh ni ilmu xberkembg sgt...
kalau citer asyikla pasal anak n soping je..
soping pun asyik la CD je...bendalain xde dah...
awal2 bln aritu giler soping brg utk berBF..
bila dah dpt...terus ubah selera soping brg utk CD pulak...
serius wei...mcm korang mula2 nak BF..sibuk cr botol, cr pump, cr mcm2 kan
bila korang terjebak dlm ber -CDing ni...lg giler excited dia
bila berCD ni kita ada byk choice nak membeli-belah utk CD
dr harga murah ke harga mahal
dr jenis AIO ke paling canggih -AI2....
dr beli CD jenis plain ccolour ke design2..
gila babeng syok!

ok la...last n3 aku citer pasal aku pakai CD coolababy n weegro minkykan
laaa ni nak citer pasal pakai CD Lunatots pulak...
terjebak jugak bl lunatots..
bkn pe...al-kisahnyer pasal aku dah daftar jd member Lunatots awal mei aritu
tu pun pasal bl cooler beg Suri...
FYI....kelebihan jd ahli ni dpt bl brg jenama Lunatots 20% di bulan anniversary..
so..this month is my anniversary month...
so...kebetulan dah terjebak dlm berCD ni...lunatots kan mengeluarkan CD...
dok la telek dia punyer brosur...pastu dok kira2 budget hrga sekeping CD siap tolak diskaun tinggal bape...
kena pulak dlm hati teringin nak pakai CD berjenama Malaysia..
pelagi... pujuk hubby gi bl la kan utk cuba...

jadinyer...sabtu lepas ke Lunatots Putrajaya utk pilih n beli CD tu..
juling2 mata nak bl CD...siap pegang culculator lg tu..


utk permulaan aku bl 4 helai je..
2 jenis poket V2 (velcro) dan 2 jenis AI2 Premium


blk tu cepat2 terus basuh bagai...xsabr nak guna ni...
cuma AI2 je xleh guna lg... kena basuh soaker dia smapai 5kali..
dah la lambat kering...itulah kelemahan pakai soaker bamboo ni...
aritu ms bl nak bl skali soaker microfleece AI2 tambahan...
tp xde stok...itu pun 1 kelemahan Lunatots ni
barg dia memnjang abis je...tensi ai..

ok...review pakai poket CD V2 & AI2 Lunatots ni seperti berikut:

1. CD lunatots mmg cun. xtebal n xnipis. 
paling best dia boleh laras ke 4 saiz iaitu S,M.L & XL. 
xmcm CD jenama lain yg leh laras ke 3 saiz je..
2. aku test pakaikan Imran CD V2 ni waktu mlm dgn letak 2 insert.
 Superb mrbeles! xbocor pun. Sesuai utk guna waktu mlm..tp tulah..kena pakai 2 lapis la
3. utk CD AI2 Lunatots, memandangkan soaker dia xkering2 n xabis prewash lg, 
aku still gunakan shell dia..
xleh thn wei tgk CD tu..dah bl tp xleh guna lg...
aku cuba je letak insert CD weegro tu atas shell tu, then alas dgn liner...
 xbocor pun. 
Insert n liner tu pun xbergerak. Shell tu leh pakai utk 2 kali changing la..
mmg jimat CD...
4. Kelemahan: pada aku utk insert bamboo utk AI2 premium tu...
serius lambat giler nak kering...kalau nak jugak pakai bamboo utk montot anak,
kena bl extra soaker Bamboo lunatots ni dlm 3-4 helai..
kalau x...jgn harap nak pkai selalu CD ni...
cara lain, mcm aku buat kat atas, pakai insert lain letakkan dlm MF bag/alas dgn liner
5. kelemahan 1 lg: utk AI2 premium ni..dia punyer snap velcro tu xbape kuat la...mcm senang nak terbukak je.. tp xterbukak pulak..hmm...tp still xbape kuat la

imran pakai lunatots V2

imran pakai Ai2 premium

kesimpulannya...CD lunatots mmg best...
nak compare dgn Coolababy n Babyland...rasanyer cam sama je
ketiganye cantik..tp Lunatots pun CD mahal kan...
jd kualiti kain dan jahitan dia mmg berbeza la..
dia punyer AI2 premium shell ada mcm CD grovia..
nnt aku comparekan dgn CD Grovia ye..sbb aku ada bl selai jenama Grovia ni
nak test la jugak brand mahal dr US ni kan...

disbbkan kesedapan memakai CD ni..
tmbahan faktor CD ni leh laras ke saiz XL...
aku amik keputusan utk tmbah koleksi CD lunatots ni
jd nyer...tghari td ke Lunatots putrajaya lg utk bl lg 4helai CD bersama insert tmbhn


so now..i have 8 helai CD lunatots dimana:
2 AI2 permium
2 poket V2 button
4 poket V2 velcro


aku jugak bl sikit accessories utk CD ni..
mcm microfleece Liner bag - tujuan leh pakaikan kat shell AI2 dan sbgai tmbahan insert utk CD AIO..





so pd korang2 yg br nak berjinak dgn CD.. Cd lunatots ni boleh la dijadikan koleksi CD jugak utk harga mampu dimiliki... lg pun we should proud dgn produk anak malaysia kan???



11 comments:

mummy_ayu said...

wah..makin byk dah koleksi cd dia..best best!!

Iela Fazielah said...

ayu: diam2..asik klik on9 je..kira2 blk CD dah cecah 22keping ok... dah leh stop soping da.....

adianiez AIDA said...

berkenan.. tapi tak tau samada aida sanggup or not nak cuci :)

- dieyana - said...

insya-Allah, nak berCD jugak nanti. (dah dapat bayang, mesti dieyana jadi eksaited cam iela jugak nanti... ;-)

Iela Fazielah said...

adianiez Aida: serius ila ckp...bila dah cebur diri...rasa nak cuci tiap2 hari lak (tp bila CD dah byk) suka nak lipat CD...n bila susun CD dlm laci nampak CD byk..bahagianyer....!

Iela Fazielah said...

dieyana: insyaallah... diayana leh stat bl skrg ni...pastu buat prewash siap2...ila ni skrg br terhegeh2 nak bl...bkn pe awal2 aritu risau je takut xmampu nak buat..skrg ni terlebih excited lak

damien said...

aduhai bini aku sorang ni. kalah laki dia beli barang pancing. Saya doakan awak semoga berjaya menjadi pencinta alam semulajadi dan ibu yang baik.

damien said...

lg satu pasal asyik amik gambar anak tengah menangis je. cari la gambar yang molek2 skit.

Iela Fazielah said...

EN DAMIEN...mslahnyer..ni lah rupa dia tiap kali nak pakai bj lepas mandi...xkosa nak bukak seluar dia tiap kali nak amik gmbar diapers..muahaha

sall said...

Dah juling2 bijik mata, mAu lps ni compom iela buka kedai CD Simanjaku.

Iela Fazielah said...

kak sall: wah kak...masin mulut akak..jd doa pulak..ila terus bukak kedai jual CD online...haha...

Related Posts with Thumbnails