Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

irfan alergi

aduh..kesian betul kat anak mama sorang ni...
since dia baby dulu mmg dia xleh mkn tiram..or ape2 je makanan berasaskan tiram
nnt dia akan diserang alergi...
badan dia akan gatal2 dan merah2..
tp since umor dia setahun setengah..
irfan dah boleh mkn sos tiram...tp sos tiran jelah...
mkn tiram betul2 xpernah lg..

nak jd cerita ari sabtu lepas my MIL buat mkn2 kat rmh dia
so..menu mlm tu steamboat...
rasanyer mmg irfan xde mkn tiran tu..
maklumla tiram fresh ni...
dia cuma mkn sup dan meehoon je...pastu fishball
tp...xtaula kot kuah sup tu dah termasuk tiram dlm tu
xpun sbb aku ke..
sbb aku yg basuh n kopek tiram tu memula...
lepas tu aku mandikan irfan n syafiqah

mlm tu ms nak tido irfan dah gatal2...
merah2 badan dia..
tp sib baik irfan leh tido mlm tu w/pun ada la 2 kali dia bgn nangis2 sbb gatal..
skali pagi smlm...
punyerlah terkejut tgk irfan dah bengkak...
paling teruk kat muka dia la..
badan dia jgn citer..
bengkak2 n merah2...
sian irfan...

pg tu balik serdang terus singgah PKU utk jumpa doktor..
meh tgk rupa irfan ms kat bilik doktor smlm

tgk la irfan..
naik sembab muka dia
kejap kejap dia garu2 badan dia
abis la luka2 perut dia

dlm sakit amik gmbar siap nak buat peace jugak

pastu doc suruh amik injection
amik hydrocort injection
kena inject kat montot! 

amik kaw.... kena inject...
nangis jerit jugak la..
terus xleh jln dah...
bontot sakitkan...

balik tu kasi mkn pyriton syrup n sapu calamine losyen..
alhamdulillah beransur pulih

moral of the story....
ingat!!!! irfan alergik kat tiram!

2 comments:

Nad @ MamaZN said...

huhuhu,ksiannye tgk irfan!
teruk gak alergiknye tu, huhu!
moga irfan cepat sembuh!

p/s: kak ilah, romper tu saya beli rm20 utk 1 pack..

Iela Fazielah said...

ye betul akak teka... mmg murah la... alhamdulillah irfan dah sembuh dah...tp mmg kesian la kat dia

Related Posts with Thumbnails