Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

puasa n susu

"ya allah...
ko perbanyakkanlah susu ku spnjg bln ramadhan ini ya allah...
sesungguhnyer engkaulah Tuhan yg maha Pemurah lg maha Penyanyang..."amin


eceli arini dah msk hari ke9 puasa kan?
serius aku bgtau...last 2 days...
enghasilan susu aku sgt2 merosot...
n aku sgt risau ok....
aku akui aku agak malas nak pumping..
kalau dulu hari2 xposa aku pump 4-5 kali sehari
sejak puasa aritu rutin mengepam bertmbah kurang n malas
aku pam max 3 kali je
dah tu bila buka posa sibuk nak minum air beranika jenis yg sejuk2
harap waktu sahur je aku minum milo..
last2 susu merudum teruk...
bayangkan lah.. aku cuma dpt dlm 3 oz je utk sebekah b every time aku pump
stok oun dpt simpan 1 je sehari

so lastnite aku bgn tgh mlm... buat milo segelas
pastu buat power pumping..
jam 2 pg ok...
alhamdulillah... susu jd byk...

pagi ni pumping..
alhamdulillah... susu meningkat semula
dpt la sblh dlm 4oz lbh.... aku kena kerap pumping
hubby pun bising2 sbb susu anmum yg dia blkan since bln lepas
xabis2 lg..,nmpk sgt aku xminum susu n milo..
hehe...

 ni hasil pumping pg ni lepas sahur lepas mlm smlm buat power pumping

target bln ni nak bl chest freezer...
last week tgk offer kat care4 alamanda
chest freezer  jenama faber ada sale  dari RM790 tinggal RM590 je

stok dah melimpah ruah ni..
kalau nak tau.. stok bln 5 aku siap mintak tumpg kat freezer jiran dpn rmh ok
ada la dlm 30 paket lebih aku antar kat rmh dia..
harapan aku niat nak menyusu imran selama 2thn aku tercapai la hendaknyer... amin!

1 comment:

atfina said...

bagus iela... semangat kental! saya dah campur dah... tambah2 bulan puasa ni.. mmg susu kurang.. :(

Related Posts with Thumbnails