Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

peti simpan susu....huhu

akhirnyer...
setelah dikira budget...
impian nak beli chest freezer ni termakbul jugak..

punyerlah lama dok delay nak bl..
salenyer dr bln lepas..
kalau ikut harga sale kat kedai Kawanku kat rmh ni leh dpt harga RM570 je
tp tulah... hubby kata tunggu dulu
tunggu hujung bulan...

yg offer kat care4 pun sama gak
terlepas sudah..
alih2 dtg balik ke kedai letrik Kawanku ni harga dah normal balik RM900++
sib baik leh nego...

akhirnyer dpt bl dgn harga RM650 je...
skali lori xleh hantar ke rmh... mintak kurang lg..
dpt la Rm630 je tp bwk pulang sendiri

xkisah la... janji ada freezernyer
kira murah la ni dpt harga Rm630 ni...
susu bln 8 nak amik turn pulak utk msk dlm simpanan
susu sedia ada mmg kena pindahkan ke chest freezer ni..

ok..jom layan aktivti bl freezer ari smlm ye...
jgn tak tau..jam 10.30 pg dah tercangak dpn kedai ni nak bl...
skali kedai xbukak lagi...
siap la gi jusco equin ushar kot ada freezer ni kat sana...
tp xde...last2 patah balik ke kedai ni n tunggu kejap
rupanyer kedai bukak jam 11 pg... sib baik...
pelagi... bl terus la...mmg nak pakai urgent pun

ni freezer dia...
chomel je..
jadik le

owh..model peti sejuk...
dgn handbag pink dia...nnt aku citer kisah dia dgn handbag br dia ye

hamik kaw...
penuh 1 kete... nak watcamne nak pakai cepat
kalau GL dah smapai ni... xde la peti ni kena baring kat seat mcm ni

peace...
sib baik aku muat masuk...huhu..

ok..nntkan cerita aku packing susu pulak ye...

balik tu freezer ni xleh on selama 8jam..
yelakan compressor dia dah terbalik 90 darjah
sebenarnyer xboleh....
mlm td baru aku on.. ok daaa...

6 comments:

Fieza79 said...

alhamdulilah..dpt jgk freezer utk smpan ebm..kak fieza pnya pun saiz gitu jgk..sng bila dh da freezer ni bkn apa..tahan la sket ebm dlm jngka masa pnjng kan...

Iela Fazielah said...

kak Fieza....tulah kak..harapan ila dpt la simpan stok byk2...tp bln posa ni mmg menguji betullah

mummy_ayu said...

wah..dah beli dah peti ais khas..senang la pas nie..

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: hehe....

damien said...

yahoo boleh g mancing selalu. boleh bawak ikan besar2 simpan esbok nanti.

Iela Fazielah said...

ialah en damien.... simpan dlm esbok hitam ea...espok putih ni utk susu je

Related Posts with Thumbnails