Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kete kena langgar

adehhh..
smlm... agak malang la...
dah la sepanjang drive blk smlm aku mengantuk tahap gaban
abis peha aku, aku tepuk smapai merah2...
nak kasi hilang ngantuk punyer pasal
pipi ni aku cubit2...konon nak kasi sakit supaya hilang ngantuk tu
pastu dlm ngantuk2 tu aku xhenti2 doa harap smpanjg jln balik tu xde la jd pape
pastu dah la jem teruk dr seri serdang nak lepaskan sekolah cina sri srdg tu
smapai naik lenguh kaki ni ha tekan cluth

nak jadi cerita...
smapai je kat taska irfan...nak jemput irfan..
aku plan...ni lepas irfan masuk kete aku nak nab kejap bang 5 minit b4 jemput imran
mmg rasa cam nak kena gam je mata ni
so..ms sampai tu, depan aku adala kete waja cikgu taska irfan tgh parking
kira aku park dlm 5saat nampak la cikgu irfan ni msk kete, stat enjin n jln
tp dia nak buat 3point turn la
sbb taska irfan ni mmg depan rmh org pun....
nak jd cerita lg...bila dia jln keluar dr parking dia..
aku yg kat belakang dia ni teruskan jlnkan kereta ke depan amik tempat dia pulak
dlm pd tu aku mmg perasan, cikgu irfan ni tadi bila keluar dr parking tu dia amik ke kiri
lepas tu dia reverse..kata 3 point turn kan...
skali dia boleh reverse straight ok...
aku budget dia reverse smbil balas ke kanan... (er korang paham ke aku citer ni)
bila dia reverse tu aku kat dlm kete dgn syafiqah mmg dah cuak..
jgn la dia reverse straight sbb aku dah replace tmpat dia parking td
skali....betul dia reverse straight
dan aku kat dlm kete tu mcm terkejut n tgk je kate dia BAMM! hentam kete aku ok
sikit pun aku xtekan honn...
yg paling best..kete siap gegar lg..
almaklumla kete kancil...kena hentam dgn bumper kete waja yg agak besar n tinggi

terus hilang ngantuk aku..
parent yg tgh parking n jemput anak pun semua pandang n terkejut..
aku lg terkejut..!
so..sudahnyer... kata cikgu Irfan "akak bwk la gi ketuk nnt bil bg kat ain ye"
adeh...aku pun xtau nak ckp salah sape..
salah aku jugak kot sbb xsabar move kete ke depan tnpa tunggu dia lepas dulu...
adeh...

ni satu hal pulak nak cr ms bwk kete gi bengkel utk diketuk...
tragis la....
pastu jemput imran lak dr taska dia 
pastu tempuh jem lg kat area rmh...
last2 kat kul 7 br smapai rmh....
hangin je hubby sbb aku dah kemekkan kancil kesayangan dia
sib baik yg kena tu kancil
kalau wira... mampus jatuh harga kete tu sbb kete tu nak kena let go dah
tunggu GL keluar n bertukar tgn..say babai la tu Mrs Wira....huhu...

rupa kete kancil hubby yg kena langgar


10 comments:

kasihibu said...

Kemalangan yang tidak di duga
kalau mengantuk sangat memang kena bagi mata selelap baru boleh drive

Nadra Farissa said...

nasib baik tak jadik ape2 ilah... dah la time puasa... alhamdullilah semua selamat.. buatnyer reverse laju2 ke.. huhuhu

mummy_ayu said...

nasib baik takde apa2 and nasi sikit jer..

Iela Fazielah said...

kasihibu: betul tu... kalau xdpt lelap kejap..mmg xleh bukak mata...tp ms on d way blk tu dgn jln jem... mmg xleh nak berhenti mana2....

Iela Fazielah said...

Nadra Farissa: itulah... sib baik kitaorg dlm kete ni xjd papa sbb dia undur tu pun xlaju... tp bergegar la jugak kete kecik ni

Iela Fazielah said...

mummy ayu: itulah... sikit jekan...lampu xpecah, n waja tu pun xkemek..just calar sikit je

.:nhalilah:. said...

alahaii.. dugaan ramadhan

alyyani said...

dia tau nak dpt kete baru tu kot kak. hehehe.. tu lah, nasib bukan wira yg kena. taska irfan area mana eh?

Iela Fazielah said...

nhalilah: tu lah kak...lagi nak pakai duit.. lagi byk lak dugaan mendatang ni

Iela Fazielah said...

alyyani: taska irfan kat sebelah rmh lama akak kat flat biru tu....rumah sebijik tu

Related Posts with Thumbnails