Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

salam 5 ramadhan

kejap je dah 5 ramadhan kan??

pejam celik, pejam celik..
tetiba kang dah nak raya pulak...


dah masuk 5 hari posa...korang masak ke tiap2 hari?
aku buat masa ni boleh tahan la...
ada la masak2 sikit..
sempoi2 je..

owh ye..perkembangan puasa syafiqah
sungguh membanggakan!
1st time posa je aritu dia nangis..
since ari isnin aritu, aku jemput dia balik sekolah
dia ceria je..
bila tanya "kakak lapar x? kakak haus x?"
dia ckp " adala sikit..."
bila tanya "kakak ok x?"
dia jwb "ok!"

mcm xde pape..
tanya jugak kot cikgu tadika ho n cikgu abim ada kasi mkn ke
dia ckp xde... alhamdulillah...suka dgr

part sahur pagi2 pun ok
dia bgn ceria je..
xsusah pun nak kejutkan
cuma dia xnak mkn nasi
hanya nak mkn honeystar + susu, roti n biskut je
kita risau la kot dia lapar nnt
tp dia xmau mkn...
tp tgk dia ok... ok la tu kot...
bangga kat kakak syafiqah

so..sehingga ke hari ke 5 puasa..
syafiqah dah berjaya puasa selama 3 hari..
hari ni lom kira lagi.. kalau hari ni berjaya..
menjadikan dia puasa dah 4 hari...
good girl kakak...
mama sayang kakak!

5 comments:

kasihibu said...

tahniah sangat pada syafiqah
bagus kecik lagi dah mula berpuasa.

Nadra Farissa said...

alhamdullilah.... bleh train dah kecik2

mamalieyna said...

Alhamdulillah..time besar2 ni la nak diajar berpuasa kan..good girl~ chaiyok2..kakak~

.:nhalilah:. said...

bagusnya syafiqah..

MarNan Boutique said...

Istimewa utk para Blogger dapatkan diskaun 50% (terhad 5org shj), syaratnya iklankan "Semanis Aroma Buffet Ramadhan" kat blog masing2, maklumat seperti harga, tempat, kemudahan, menu istimewa, flyers, FB Page hendaklah dinyatakan. Kemudian emailkan kpd kami nama, no hp dan link iklan blog tersebut ke aroma.buffet@yahoo.com..terbuka sepanjang bulan ramadhan...hurry up!!! contoh iklan http://lovemarnan.blogspot.com/2012/07/diskaun-50-berbuka-puasa-utk-blogger.html

Related Posts with Thumbnails