Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

raya ke tiga & empat ke pahang - durian, steaboat, ABC Kow Pow & Hutan Lipur Lentang

cerita raya thn ni mmg penuh dgn aktiviti jln2 je
puas la...
kalau tgk mileage kete... dlm tempoh 1 minggu kami dah cecah 1950km ok
dr johor ke pahang...
ulang2 alik naik bukit turun bukit...
tp mmg seronok..
kira thn ni nak qada'  la...
thn lepas xberayakan....thn ni jln kaw2 punyer..
lgpun next week hubby nak naik projek blk 2 bln...so...
dia kena temankan anak2 n wife dia ni mkn angin dulu..
supaya xkempunan


ok..ni kisah hari raya ke3 balik dr semerah pd raya kedua..
raya ketiga kami ke Bentong utk lawat kubur arwah atuk hubby..
sebelum smapai kat Karak, sempat la singgah mkn durian kat tepi highway sg. dua 
bapak mertua belnja mkn durian musang king..
baek punyer...
tp aku larat mkn 3 ulas je...

minah ni peminat tegar buah dorian ni

aku kalau jumpa dorian mmg xtoleh kiri kanan dah...yum2...sedap!!



then kami ke Sertit lawat ibu sedara hubby..
then meneruskan percutian dgn menginap di Bukit Tinggi Resort Mentakab semalam..


mlm tu kami layan steamboat kat Resthouse temerloh mcm thn2 yg sudah
kalau xmkn steamboat temerloh ni mcm xcomplete raya...
esok tu raya ke 4 balik semula ke KL






tp b4 balik tu kami singgah ke Bentong utk pekena ABC Kow Pow bentong..
mmg terbaek la..mahal tp sedap!

semangkuk ABC spesel =RM4

2 org budak layan ais krim...


atuk mus dan cucu bongsu buat masa ni...
mana dtg rupa cina kalau org tanya...
atuk la punyer keturunan ni...dedua sepet!


then...
sempat singgah bwk anak mandi manda di Hutan Lipur Lentang...



suka betul budak berdua ni
cuma irfan je takut2 nak mandi..
main kat tepi air je..

balik tu dari pahang raya ke 4 tu..
dedua tido dgn nyenyak kat dlm kete sampai rmh kat serdang..
sibuk nak dok kat seat belakang tu...


raya ke lima aku keje sehari..
then raya ke 6 & 7 kami bercuti di cameron pulak..
untill next story...daaa


8 comments:

alyyani said...

mmg sakan berjalan ni. heaven! momok naik bintulu ke kak?

Iela Fazielah said...

alyani: x...kali ni nak naik ke sbrg prai je...

SyaNa said...

lama plak rasa nye xmkn doyan
T__T

Iela Fazielah said...

Syana: bestnyer dorian...rs nak mkn lg

damien said...

yup betul tu prai project. sebelah jambatan pulau pinang je

Iela Fazielah said...

hai..org tu xsabar nak pegi nampak???

sumysya said...

bestnya sakan raya skali jenjalan...

Iela Fazielah said...

sumysya: mmg raya sakan..tp duit pun keluar laju mcm air jugak..huhu

Related Posts with Thumbnails