Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

canggihnyer sekolah sekarang

smlm syafiqah blk sekolah...
dok semak la beg sekolah syafiqah..
byk betul aktiviti melukis n mewarna...
byk no kertas dlm beg dia
tp lupa lak nak snap gmbar..hihi
xpe...tu nnt2 leh snap..
eceli syafiqah lom stat belajar lg..
masih lagi dlm tempoh exam utk proses penyaringan murid tahun 1
next week 11/1/13 br syafiqah stat belajar..

ok..balik pada tajuk...
lepas cek semua kertas2 tu..
ada 1 borang utk makluman parent..
sekolah tmn universiti ni skrg canggih ek..
siap ada sistem ezzy-sms...
which means... semua aktiviti sekolah parent boleh tahu dgn pantas hanya menerusi SMS
tp dgn syarat kena daftar la no. hp tu..
ni flyers nyer


jadinyer... wajib aku daftar ni...
syafiqah aku xrisau sebenarnyer bab surat ni..compom samapi..
tp dia xbg tau...kena kita cek beg dia setiap hari...
lg 1 dia xreti explain bila kita tanya lebih...
mcm last week hari jumaat rupanyer dia kena pakai bj sukan..
dia ada cakap kena pakai bj sukan..tp aku mcm xsure..
xkan br msk sekolah dah ada sukan...
bila aku tanay lebih sikit dia xtau nak jwb pe...haih...susah la..
tp rupanyer mmg betul dia kena pakai bj sukan...
sib baik ramai yg xpakai bj sukan last week..
kebetulan aku gi sekolah dia pg jumaat tu... nak jumpa guru kelas dia...
sambil2 skodeng dia...

ok..berbalik kisah pasal ezzy-sms ni...
aku daftar 1 talian je..no. hp aku...RM10 tu kena byr...


no hubby  xpayah daftar la.... aku sorang dah cukup...
bab urus anak2 sekolah ni byk mak yg buat kan..bukan ayah pun
pastu aku mskkan dlm beg syafiqah...
tp lupa bg tau dia..
sib baik aritu aku siap2 amik no. tipon cikgu kelas syafiqah...
penting tu.... 
td call cikgu kelas syafiqah - Cikgu Azlinda.. 
suruh dia cek beg syafiqah amik surat tu dgn duit yg aku dah siap stapplerkan skali...
korang anak darjah 1..cikgu kelas dia korg jgn lupa amik no hp tau...
penting ooo..... hubungan dgn parent kwn sekelas dia pun jgn lupa..
aku siap2 amik no h/p 2-3 org parent geng kelas syaifqah
kebetulan dia 1 transit n sekolah agama
manala tau kan..ada ape2hal penting..
leh rojer2 kan... 
tu je nak citer... daa




3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Hebat skolah syafiqah..

mamalieyna said...

hebat!

pengalaman, eina tahun 2016 sok baru merasa..

mummy_ayu said...

wah..canggih tu .senang nak au apa2 info.
Ian plak jenis kalau dpt surat, Ayu balik rumah lum masuk lagi dia dah hulur surat suruh baca.

Related Posts with Thumbnails