Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

wishlist terbaru utk si Mahligai Impiana - metal pergola

salam semua...
lama xupdate pasal Mahligai Impiana ku kan...
hihi..
ye la..dah 2 thn 1 bln aku dok rmh ni...
kurang sikit mesti nak ada perubahan kan...
lebih2 lg... thn ni aku dah berazam nak buat bday party..
tu yg mau xmau..mesti nak kena kemas blk rmh...
thn lepas 2012 mmg rasa mcm kejap je ms berlalu...
thn ni nak ceria2kan diri n rmh balik..
hubby pun xde OS lg... dok rmh je...
tak tau le kot dia dpt keje lain nak gi OS blk kan...

ok..
balik pada citer rmh..
aku n hubby decided nak tambah metal pergola  la..
ala letak bahagian dpn rmh tu..
kira nak tutup sikit kat parking area @ car porch tu...
memula aku ingat nak pasang je skylight polycarbonete dgn design standart utk wrought iron tu
ala yg jenis lengkok2 tu...
skali brother Zali yg selalu aku tempah buat keje metal ni ckp...
mana ada org pakai pesen tu lg dah.
org skr buat pergola terus kat rmh...
dia kata dia akan design kan sebijik cam timber pergola..tp made in metal...
siap dia lukiskan utk aku gmbarnyer...
tp aku ckp kat hubby aku xmau tutp habis parking aku tu...
aku xnak rmh gelap n panas...
so aku buat 5kaki je dr atap asal...

insyaallah...lepas raya cina ni kerja pemasangan akan dilakukan..
xsabar weh...hihi...
ni rupa dia lebih kurang...
aku search kat web je..





ala2 camni la.. 
ni rupa asal rmh aku n area yg bertanda merah tu area yg aku nak tambah...


yg lain2 tu..
aku cat kat area tangga...
warna kelabu...rasa nak cat penuh la area tangga tu..
aritu aku cat setengah2... serius buruk ok...
kena cat penuh br cun aku rasa..

yg lain aku ingat nak bl ayat2 Al-Quran warna hitam putih la nak letak area tangga or dining area..
abah aku dah bising2 kata rmh area bwh xde ayat quran pun..
tp ada buku n Al-quran kat almari ruang rmh bwh tu ape...
tp betul gak... kosong sgt dinding2 rmh tu...insyaallah..
one by one la kan... xlalu nak  buat semua serentak...
abis duit bonus dah ni...haha...
so.. buat ms ni itulah kehendaknyer...

6 comments:

lydzar said...

seronok deco rumah kan. :)
saya blom sampai lagi saat ni,masih lagi dok umah orang tp insya allah will be soon hehe

Iela Fazielah said...

lydzar: xpe... xlama lg tu.. bisnes pun makin maju..tp kan kamu dah bl apartment... leh deco2 gak..

irmafittaputri said...

wah tak sabar nak negok pergola baru..silau mata

Aleeya Atinza Saaid said...

hehe pun tak sabar nak tunggu hehehe

adianiez AIDA said...

pasti cantik!
tambah idea utk aida masuk umah baru nanti... tq!

Iela Fazielah said...

adieniez AIDA: sila2 buat list...mcm2 idea ada skrg ni.... sediakan fulus je

Related Posts with Thumbnails