Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah imran 9 bln....

ok... ni nak kisahkan pasal dak imran pulak....
bodak dobot kuat minum....kuat kencing..
kuat mengamuk.... kuat manja...,. eh lain mcm lak bunyinyer....
kuat serba serbi la..,
kuat pelagi ye.... ha... kuat mengemas....
kuat menjerit.... kuat mkn..tp memilih...

tp mmg dia nagas sgt..,,
al kisah nyer..... imran srg giginyer dah ada 3 btg...
2 bwh.... 1 atas.... br je memunculkan diri 4hb 1 aritu...
op cos mamanyer jd mangsa gigitan yg maha sakit bila dia sibuk asah gusi dia...
pijau tau tak! dah digigit.. direntap pulak..
pastu tersenyum tunjuk gigi dia...
ada skali tu tertampar... kesian anak mama...
wwell nak watcamne... tindakan refleks...
banyaknyer aku tekan muka dia kat b aku.. kasi lemas sekejap...
anak ganaz...mak lagi ganaz..hihi..

ok layan gmabar imran bergumpal kat rmh....




aktivit imran skrg ni suka tlg mama dia kemas rmh...
bermula dgn kain baju...
almari jgn certia... pandai bukak..yg jd mangsa...bj mama la...
ditarik dr lipatan dikemburnyer...
pastu pandai bukak tutup laci...
sib baik laci n almari dapur tu susah sikit dia nak bukak/..
kalau x..habis tupperware mama libang libu dibalingnyer...

oh ye.. khamis ni check up imran kali ke4 di unit Audiologi Hosp. Putrajaya..
dia kena prosedur yg tidur tu skali lagi..
harap2 imran berjaya melepasi tahap berjaya ujian tu...

kisah susu badan pulak..
imran minum byk skrg...sehari aku kena pastikan ada 8botol 5oz
aku dah la culas bab memerah skrg ni...
sehari aku leh produce 6botol je...tui pun sebotol tarik simpan frozen..
so...kena cover dgn 3 botol EBM...makin susut la EBM aku skrg...
cikgu siap dah request nak botol saiz besar lg tu...
harap susu aku leh maintain smapai imran umor 2 thn...
perasaan risau dah dtg semula ni...
semoga imran membesar dgn sihat dan ceria, bijak dan soleh..amin





3 comments:

nadia irwani Hamidi said...

Aminnn
Imran lg besar dh dr abg nye
Abg dh mula susut..
Takpe janji sehat =)

mamalieyna said...

Amin...Insyaallah..moga dimudahkan olehNya..

waaa ganas ye Imran, mama kamu pun kena ganas jugak,.hikhik..

Farah Izza Shafik said...

amiin.... semoga imran membesar dgn sehat.. :)

Related Posts with Thumbnails