Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

coretan ke JB 4hari 3 mlm....berkursus n bercuti...

coretan yg ringkas.... tujuan ke senai utk berkursus kat NIOSH... saja gi jauh2 teringin nak jln tmpat org sambil mkn angin.... kursus bertiga... cuma aku sorg gi bw family ke sana...gerak petang selasa lepas hubby abis kerja kam 6ptg... berhenti rehat n dinner kat Hentian Air Keroh 1/2 jam dan teruskan perjalanan balik ke Senai... tepat jam 10.30 mlm aku smpai kat hotel n check in...keseluruhan.. perjalanan lancar...harga bilik lak RM70 semalam.. kira ok dlm budget..



Mlm pertama tido ok.. anak xmeragam pun... pg bersiap, prepare susu utk irfan, mandikan anak baru aku gerak ke NIOSH.. b/fast pg tu kat lobby hotel mkn keow tiow goreng... sedap gak.. jam 9 pg dah terpacak kat NIOSH.. perjalanan naik teksi je...kursus pg kul 9 - 6.15ptg... lama tu...kat training tu sempat gak la aku tanya tmpat mana mkn best utk aku n kawan2 gi mkn mlm ni... partner aku abg Wan ni suggest kitaorg mkn kat Stulang ada mee rebus sedap kat situ.... so plan mlm pertama nak gi mkn kat stulang...

mlm tu jam 8 lepas solat aku bw kwn2 ku En. Ramli n Nazari menaiki kereta ku ramai2 round bandar JB cari jalan ke Stulang.... pusing punyer pusing... xjumpa2 pun... aku amik direction xpenuh kot... last2 kitaorg mkn kat Danau Bay je.. nama tmpat mkn tu Restoren Singgah Selalu (nama xleh blah..kahkahkah)



 antara menu yg di order...


 kami sekeluarga

rupa peserta kursus- dari kiri En. Ramli, Nazari n aku!!!


kesian kat Nazari n en. Ramli.. dah la diaorg dok semlm je kat senai ni.. ingat nak bw diaorg round2 kat Stulang tu tp dah xjumpa jln nak wat camne.. dpt round bandar JB dah kira ok lah tu ek??? hehehe.. pas mkn tu kami bergmabr jap dpn restoren tu n kami pun balik hotel balik




ari ke2 disenai.. sama mcm mlm pertama... anak2 still ok xmeragam... bgn pagi siapkan ank mcm smlm gak.. then b4 ke niosh b/fast mkn mee goreng lak kat hotel... arini kat tempt kursus ada exam.... cuak gak... lama xexam.... slalu bg org je exam...

masa praktikal CPR n tercekik... nak exam petang nnt tu..

dgn teman sekelas.. lg 2 org xde gmbar sbb sdg buat praktikal exam...

abis kursus jam 5.30ptg.. kwn2 ku terus gerak balik Serdang semula sementara aku mghabiskan lg 1 mlm di JB ni... mlm ni nak round gi Stulang jugak n esok nak gi round JB n nak mkn Hj Kacang Pool kat Larkin ...hehe

mlm 2nd day.. kami ber4 sefamily round cari jln ke Stulang.. konon nak pekena mee rebus kat OUM tu... akhirnya jumpa Stulang tp kedai mee rebus tu xwujud pun.. sedih aaa... last2 mkn kat gerai tomyam sbelah bgunan The Zone n soping coklat kat The Zon..




b4 balik konon nak snap gmbr berlatar belkangkan pulau singa tp xnampak daa....
camera xcukup power...hehehe
tgkla gmbar pulau singa ni... xnampak pape pun ..heheh...

mlm terakhiir tu.. blk hotel btl2 ngntuk sbb jln2 kat the zon walau xbeli pape just coklat 3 bar tp penat.. dah la parking jauh...
esok tu pg2 kami ke larkin sarapan pg kat kacang pool haji..mmg best giler 

n pastu kami jln2 ke senibong 


n ambil gmbar di tepi laut kat stulang waktu siang 

n lastly di Danga Bay... sempat jugak lah singgah jap kat Plaza Angsana jln2 cuci mata.. aku ni kan xsah kalau xdpt gi mall w/pun skejap hehehe...jam 12.30 kami check out meneruskan perjalanan balik ke Serdang semula tp singgah di muar utk pekena mee bandung muar.. 


jam 6ptg kami tiba di Serdang... 

sekianlah kisah seminggu kat Johor... exceli  xpuas la gi JB.. tp next time gi JB dah tau jln n dah tau nak tuju kemana... JB... next time i dtg lagi.... babai JB


2 comments:

nza said...

ooooooo...rupanya sefamily g ye...sronok sgt la....

Iela Fazielah said...

kak nza: mmg seronok sgt!!!

Related Posts with Thumbnails