Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

rambut baru gaya "POP"!

hehehe... tajuk xleh blah....
sbenarnyer nak citer... syafiqah gi potong rambut smlam..
mama fiqah ni dari 1 hari ke 1 hari... dari 1 minggu ke 1 minggu nak bw fiqah gi potong rambut
maklumlah.. w/pun serangan kutu masih melanda.. tp xbyk... mama tetap rasa risau gak
lgpun... dah 1 tahun fiqah xpotong rambut..
last mama bw fiqah gi gunting rambut 1 bln b4 mama deliver irfan dulu...
ni rupa fiqah masa 1st gunting rmbut thn lepas

ceritanya... smlm daku n hubby gi Jusco Equin..
tujuan utama nak gi Quick Cut utk gi potong rmbut Fiqah
dr kat rmh dah bg tau nak potong rmbut fiqah..
so byr duit n amik kad n kena tunggu Q..
punyerlah xsabar2 fiqah nak gunting rambut

bila samapi Q fiqah.. dia pun xsabar2 dok atas kerusi
tapi mama xleh gi mana2 ok.. kena dok sbelah fiqah je..
pastu cina tu tanya : "mau gunting rmbut macammana?
mama ckp: "gunting rmbut pendek mcm baby doll tp kat telinga panjang"
pastu cina tu sengih n angguk smbil ckp hokeh!!
papa lak menympuk tanya kat cina tu: "er.. apa nama ini gaya rambut?"
cina tu jwb: "kita panggil "POP"!!
terus kitaorg gelak..
kata papa lepas ni kalau mau gunting lg ini stail kita ckp gaya POP!!

ni aksi fiqah tgh gunting rambut

masa baru nak gunting... rabut dah panjang tu...


sedang trim rambut belakang...


lastly... hasilnyerrrr

cun x fiqah??? berbanding thn lepas ms mula2 potong dulu... kali ni lg lawa...
papa suka n mama setuju!!!!

8 comments:

nza said...

sayangnya....rambut fiqah lebat n cantik...ttp xpelh, rambut pendek pn cute gak....

Ieja said...

sesuai la rambut ala POP ngan muka fiqah..nampak lagi cute & comel....

lydzar said...

memang comel..

hannah skg ni, papa dia je yg jd hair stylist dia :)

Iela Fazielah said...

kak nza: tulah... bonda fiqah pun kata sayang fiqah potong rmbut.. tp kutu tu still ada sikit kat kepala dia.. kalau xpotong nnt bertambah byk lak.. xpe lepas ni simpan balik rmbut kasi panjang ..heheh

Iela Fazielah said...

Ieja: betul tu dah berambut pendek nampak cute je.. mcam AMOI maaaa

Iela Fazielah said...

lydzar: papa fiqah tangan bangku... hehe (ada ke ayat tu).. sbenarnyer akak sendiri yg selalu trim rmbut dia tp kali ni nak kasi lain sikit potong tu.. asyik potong strait je....

Shiela Latif said...

salam lela...shiela datng nie...tuelah, kalau ada masalah ngan kutu mmg takleh nak buat apalah...terpaksa lah kena gunting rambot tue kan...sian kat dia jer...tergaru garu.. :)

Iela Fazielah said...

hi shiela.. mmg.. salah satu cara nak bg kutu susah nak membiak selain pakai ubat kutu.. kena potong rmbut kasi pendek.. nak cr kutu pun sonang.. hehehe

Related Posts with Thumbnails