Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuci gambar...

rasa lama x bukak blog.. 2 hari cuti.. 2 hari aku tinggalkan.. maklumlah... hari minggu penuh dgn aktiviti.. aku kan mmg xkeletah dok rmh.... mesti nak gi jalan...

alkisah tentang cuci gambar ni... kalau nak tau dah hampir 2 thn aku xcuci gmbar2 dlm kamera ku.. since aku pregnentkan si kembar tu dulu tahun 2009.. aku xpernah cuci gambar.. asyik snap je.. gambar irfan dari dia lahir smpai umor dia dah setahun... gamabr b'day syafiqah dr umor dia 3 thn sampai la bday dia 4 thn tahun 2010 ni.. huh!!! mmg byk giler gmbar.. adalah dlm 790 keping.. video lg kat 25 video...

so ari jumaat lepas masa lunch aku lari kejap ke mines.. gi cuci gmbar kat 1 kedai ni.. murah sgt... Rm0.29 per pc dgn cucian lebih 100 pcs... so aku ingat nak cuci dlm 400 keping...  last2 cuci dlm 300 keping gmbar je.... kedai tu punye komputer lombab giler.. dah la aku xpilih gmbar.. kat sana baru nak view & pilih... kena pulak gmbar dlm memory kad aku tu ada 790 keping... lg lah lombab nak view... nak jd cerita 2 jam aku abis kat kedai gmbar je...aku siap surh dia burn kan video dlm cd lagi..

hasil nyer.... esok aku amik gmbar yg dah siap dgn upah RM87 je utk 300 keping gmbar....
tada...!!!

amik ko... sejengkal lebih gmbar...

album utk iman Irfan dah lama aku beli since thn lepas
tp cukup utk simpan gmbar dia 80 keping je...

n smalm aku ke jusco gi beli album lg utk masukkan gmabr2 bday syafiqah n gmbar2 yg lain
sepetang smlm aku syiok susun gmbar dlm album.. anak2 semua tdo sbb dah kekenyangan... papa diaorg xde.. gi kelas... naik lenguh gak la leher n berpinar mata dok mengasingkan gmbar2 tu...

sila abaikan kaki assistant ku yg mmg suka menyebok tu...
ini gmbar aktiviti aku br abis menyusun ek.. masa ni syafiqah br bgn tido n sibuk nak snap gmbr

2 comments:

lydzar said...

samala kita kak ila, berzaman dh tak print gambar. Hadif mmg lgsg takdak gambar fizikal.ingat nnt nk print gak lah

nza said...

sejak menjak guna kamera digital nie mmg liat ckit nk g cuci gambar...kalu snap pic cpt jerrrr......kak nza pn dh ada hmpr 2000+++ pic kt dlm kamera yg blm dicuci tu..hu.hu.hu...xtau le brapa kos nya...

Related Posts with Thumbnails