Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dalam dilemma....

hari ni nak cerita kisah susu.... aku srg ni dlm dilemma...
sbenarnyerkan... aku bersyukur sgt pd Allah SWT....
aku berjaya menyusukan Muhammad Iman Irfan sehingga umornye kini 1 thn tnpa setitis pun FM...
irfan sihat membesar tanpa sebarang sakit dan masalah..
dari berat dia 1.79kg (ms aku bw dia balik rmh) hingga kini berat dia dah 9kg...
alhamdulillah...

irfan yg semakin lasak skrg ni...

tpkan... dilemma aku skrg adalah... SUSU ku sudah semakin KURANG @ MERUNDUM
aku dah mkn mcm2.. gunakan semua tips2 yg ada...
tp mungkin keje smkn byk... (mklmlah dah nak 1/2 thn)...
aku stress kot....
1 lagi... aku ni... w/pun bdan besor dan B**** aku boleh dikategorikan beso gak...
tapi aku xdapt menghasilkan susu dgn meriahnyer...
xmcm sesetgh org tu, sebelah B je boleh dpt 8oz...
ni combine 2 B baru dpt 4oz....
skrg ni lagi lah...
demand makin tinggi, tp production mkn merundum....
bila aku perah.. hasil dia makin sikit.. lagilah aku stress....


aku ada ajukan masalah ni kat hubby..
dia mcm xsetuju... aku tau.. dia dah selesa.. blnja pn xbyk...
anak pun sihat n rapat dgn aku..
smlm aku ckp kat dia nak cuba campur dgn FM...
dia dgn nada sedih ckp ..." Saya br je cerita kat kwn sy (wife dia br je bersalin).. suruh bg susu ibu... sy ceritala kelebihan b/f ni.... tetiba lak awak nak stop"...
aku ckp bkn nak stop... tp nak cmpur je mcm syafiqah dulu...
dia diam je.....


my encem boy!!! luv u.... muaahhhh!!1

1 lg.. aku rasa agak susah nak gi kursus jauh2..
aku xleh tinggalkan irfan..
26 -27 Mei ni aku ada kursus NIOSH kat JB...
aku terpaksa pujuk hubby ambik OFF n teman aku gi kursus n jaga anak...
nak tinggalkan xleh.. nak simpan stok smpai 12 botol utk 2 hari mmg aku xmampu lah...
cam ne ek.... aku conpius.... oh.... tulun....nak wat camne ni???

4 comments:

nza said...

ttp rasanya ok gak kalu mula blajar FM cz umo irfan dh 1 thn..kesian gak kalu susu iela mkn kurg..kot nnti irfan xcukup kenyang...

lydzar said...

kak ila, dilema akak samala mcm saya. situasi saya pon gak macam kak ila. production semakin kurang. nasib baik je saya ni tak bz melampau kt opis tu, dan takdek required nk kena outstation bagai. so menten jer la emosi walopon dalam hati sgt risau.

ermm dh cuba macam-macam, tp tak lah semua as per advise dalam forum susuibu, tp itu je yg mampu dikutip setiap kali pam..kan?

apekata akak consult ngn LC dulu. mana tau dia ada samting yg boleh legakan hati kak ila.

kalau la at the end, kak ila terpaksa gak top up FM, takper la. rezeki irfan ngn susumama dia alhamdulillah dh cukup lama jugak kan..1tahun tu. boleh bagi big clap dah :)

cheers kak ila..jgn tensi tensi..

p/s: saya ni terasa mcm nk try motilium pon ada dh ni

Iela Fazielah said...

kak nza: rasa sayang nak stop... tp xtau la.

Iela Fazielah said...

lydzar thanks for ur advise... akak pun rasa nak cuba mkn ubat doktor gak la... kalau masih xmemberangsangkan smapai hujung bulan ni.. aku kena mengalah jugak la...

Related Posts with Thumbnails