Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti syafiqah di taska semasa musim cuti sekolah

hmmm...apa certia syafiqah sejak cuti sekolah bermula ye??
eceli since awal bulan 11 aritu...aku dah xantar syafiqah ke ABIM..
ke Tadika Ho pun terpaksa sbb sekolah berakhir 9.11.2012 kan..
jdnyer.. pg ke Tadika Ho pastu aku jemput dia blk sekolah dan dia dok opis aku smapai aku blk keje ptg sepanjang seminggu tu...

now.. stat je cuti sekolah syafiqah aku hantar ke taska asal dia di Sinar Bistari Ceria
kira taska irfan dan imran la sekarang ni...
syafiqah dok kat rmh budak2 transit... rmh ni br je kak Asiah sewa..
skrg ni kira Taska Sinar Bistari Ceria ada 4 biji rmh la..
rmh 1 utk baby 2bln - 2thn (tempat imran dok sekarang)
rmh 2 utk anak2 umor 2thn - 4thn (tempat Irfan dok sekarang)
rmh 3 utk Tadika anak2 umor 4 - 6 thn (kira sekolah tadika lani..next year irfan akan msk sekolah ni)
rmh 4 utk anak2 transit umor 7- 12thn (semua budak2 sekolah la...now..syafiqah dok kat rmh transit ni)

ok....aku risau jugak syafiqah dok rmh ni ape la aktivit dia kan...
takkan dr pg smapai ptg dok tgk tv je...
rupanyer byk aktvti kak Asiah (owner SBC) rancang
hari pertama cuti sekolah.. diaorg dah buat aktiviti masak cup cake..
alahai... bagus betul..
siap masukkan gmbar dlm FB lg..
aku suka sgt bila dpt tgk aktivit diaorg....

ni antara aktivti masak cup cake last week...
jom layanzzzz...

bancuhan baru siap..


cikgu pindahkan dlm jug supaya mudah nak tuang dlm cup cakes

ready utk dituang...

masa utk tuang....semua org excited

pastu taburkan rice choc

syafiqah pun nak buat sama

then bakar
see... naik gebu


yaey dah siap...

balik tu syafiqah bwk 3 biji cup cakes tu isi dlm kotak..
1 utk mama..1 utk abg irfan & 1 utk kakak...

hepi bila tgk syafiqah hepi...
yg penting..sepanjang cuti sekolah ni...byk pengisian yg SBC buat utk anak2...
katanyer akan ada aktiviti belajar lipat kain, masak cookies, pizza dan mcm2 lg...
alhamdulillah

4 comments:

Adyshariz said...

baguslah kelas mcm ni..pasni blh tolong mama

mamalieyna said...

Bagusnye..takla bosan si anak..dpt ilmu bru lg..

NzA said...

wah bagusnya..sekurg2nya anak2 dpt belajar kemahiran yg baru..byk maanfaat tu....xdelah mrk sesak asyik dok belajar dan belajar.....
Nanti boleh buat kek utk aunty ye.....

Aleeya Atinza Saaid said...

pendedahan yang baik untuk anak2 kan..pasneh fiqah je buat kat umah dah, mama dia bley pantau dari jauh jew heheheh

Related Posts with Thumbnails