Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Konsert Syafiqah Tadika Ho - 6thn

ok..nak cerita kisah konsert syafiqah pada 11-11-12 yg lepas...


ni kira thn terakhir syafiqah di Tadika Ho
2 thn belajar kat tadika ni...
keseluruhan aku sgt2 berpuashati dgn pencapaian syafiqah..
alhamdulillah...syafiqah menguasai 3M dgn baik skali
lebih2 bab menulis tu..mmg cantik la tulisan dia..pada aku la..
membaca pun dah pandai..siap leh bc senikata kat tv.. tp ckp lidah belit mcm budak cina
terkenan kakak ea...??ye lakan..cikgu cina...kwn cina...yolah tu
dr segi pencapaian....boleh la... top 10 among all 6years student kat tadika ho...
yg top 6 agaknyer fullmarks kot markah diaorg...huhu

so... konsert lepas... syafiqah amik bahagian dlm koir dan tarian angkasa..
ok la...2 aktiviti... last year 1 aktiviti je..
kami berempat dtg lambat sikit...
smapai2 je syafiqah dah stat nyanyi..
kalut aku nak ke depan nak amik video syafiqah nyanyi koir..


lepas nyanyi semua br la cikgu ho bg ucapan ala2 kanak2 tadika pelat ckp melayu..
sambil2 tu aku n anak2 snap gmbar sambil mkn nasi lemak...

imran n irfan..
aku dah siap bwk kasut imran..boleh lupa nak pakaikan..
x encem dah anak mama.... kalau pakai kasut tu nampak la lengkap sikit kan??
stoking pun xpakai...ape da mama ni... kalut weh..
jam 8 kena ada kat tadika ni

adik cenyum bila papa agah..

papa semangat suap irfan nasi lemak...

ni syafiqah n the gang kat ruang menunggu..
baru lepas menyanyi koit td..
waktu ni tgh persembahan alat music

syafiqah n qistina... anak opismate aku..
budak qistina ni leh tahan..pandai.... dpt no2 ok..piala besor tu...mama fiqah yg jeles..

kami ber4... 
imran putih melepak kan??

my love.... sama2 debob...

suka tgk imran senyum..

ok... jom layan fiqah joget pulak..


video

lepas tgk syafiqah joget..
sementara org lain joget pulak..
aku jln2 cuci mata tgk gmbar2 kat sekolah ni
bwh ni gmabr seluruh kanak2 tadika thn 2012

syafiqah yg aku bulatkan merah tu
tgk mata dia pandang mana ntah.. 

lepas je abis sesi persembahan..
waktu utk ambil hadiah pulak
syafiqah amik trofi persembahan...
lepas tu terus amik scroll dgn jubah konvo...


comel anak mama...

dgn kawan baik dia kat abim...

tu dia syafiqah amik scroll... 



akhirnyer.. tamat syaifqah bersekolah kat Tadika Ho..
thn depan syafiqah masuk darjah 1 kat Sek. Keb. Tmn. Universiti Seri Kembangan..
aku dah xsabar nak soping bj skolah ni..
dah siap buat survey bj sekolah jenama apa yg paling elok bagai..
siap interview kakak opis aku la..
dah buat senarai pun...
itulah kisahnyer

4 comments:

alyyani said...

buat senarai? kak nanti share. cam biasa. kak, tak de nak hantar shafiqah sekolah cina ke? cam sayang je dah 2 tahun belajar sekolah cina. ke mmg ada plan lain? budak sekolah cina ni semua pandai2 kan tu stok markah 100% semua. apa pun tahniah shafiqah sebab dah tamat kan pengajian prasekolah.

eRiNsZ said...

huhuhuhu blom update lg citer concert eisya... huhu kami ditimpa musibah di hari concert tu..... tu yang x brapa nk berupdate huhuhuhu....

Erin pun tgah pk nk hntar SK or SRJK(C)... conpius gak kan

mummy_ayu said...

emm..Ayu pun tak sabar nak shopping barang sekolah for Ian & Iris..share ek list yg Iela buat..Ayu tak survey apa pun...

Noraihan Noordin said...

Tadika ho ok ke? Little caliph sri serdang dan ho mana better?

Related Posts with Thumbnails